Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Gardžios salotos su bolivinių balandų sėklomis


Jei dar nesate ragavę bolivinės balandos sėklų - nedelskite.
Šio augalo gimtinė - Pietų Amerika, kur šis augalas auginamas jau 6000 metų.
Šį augalą garbino inkai (matyt, dėl jo sėklų maistingumo), literatūroje minima, kad net patys inkų karaliai eidavo jų sėti, tam naudodavo specialiai sėjai nukaldintus auksinius įrankius - gyventojams buvusi didelė garbė..
Augalas javams nepriskiriamas, tačiau jo sėklos turtingos žmogui reikalingiausiomis amino rūgštimis, skaidulomis, magniu, geležimi, fosforu.
Balandų kruopos lengvai virškinamos, lengvai paruošiamos, tinka daiginimui.
Prieš verdant bolivinių balandų kruopas derėtų lengvai pakepinti sausoje keptuvėje - pasklis riešutus primenantis aromatas.
Išvirusios sėklos tampa panašios į mažas spiralytes.
Gardžios salotos su bolivinės balandos kruopomis
Reikės:
200 ml vandens
10 vyšninių arba 5 nedidelių pomidorų
1 vidutinio dydžio agurko
saujos svogūnų laiškų
saujos petražolių lapelių
saujos krapų
150 g daigintų pupuolių
1 V Š citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
Bolivinės balandos kruopas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus riešutų aromatas.
Berkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite pagal gamintojo nurodymus.
Išvirusias atvėsinkite.
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, jei naudosite didelius - supjaustykite skiltelėmis.
Agurką išilgai padalinkite į 4 dalis ir susmulkinkite vienodo dydžio gabalėliais.
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles ir krapus.
Atvėsintas kruopas sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, daigintomis pupuolėmis, įpilkite aliejaus, citrinos sulčių, paskaninkite druska ir pipirais.
Skanaus
P.S. receptas iš žurnalo VIRTUVĖ  Nr. 5(35) 2012













1 komentaras: