Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Granola 3

Jau trečias eksperimentas naminių sausų pusryčių, granolos, tema.
Šįkart - be riešutų, bet su daug džiovintų vaisių ir goji uogų, su rudojo cukranendrių cukraus ir medaus mišiniu, su juodosiomis sezamų sėklomis ir kokosų drožlėmis, su švelniu migdolų aliejumi
Reikės:
150 g razinų
100 g goji uogų
2 V Š malto cinamono
4 V Š cukraus
3 V Š medaus
saujos lukštentų saulėgrąžų sėklų
Gaminimas:
Gilioje didelėje keptuvėje ant nedidelės ugnies ištirpinkite medų, cukrų, sumaišytą su aliejumi.
Nuolat maišykite, kol masė taps vientisa ir skaidri.
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
Suberkite į keptuvę, kur ištirpintas medus ir cukrus su migdolų aliejumi.
Viską nuolat maišydami medine mentele kepinkite apie 15 - 20 minučių - tol, kol dribsniai apskrus ir pasidengs karamelės sluoksniu.
Suberkite į popieriumi išklotą kepimo skardą plonu sluoksniu ir leiskite atvėsti.
Atvėsusią granolą supilkite į sandariai uždaromą indą.


Skanaus



7 komentarai:

  1. O šie dribsniai - iš tų ilgai verdamų? Klausiu dėl to, kad su "senoviškais", ilgai verdamais dribsniais granola išeina kietoka, o su greičiau išverdančiais niekad nebandžiau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gabija, jie verda apie 5 minutes, bet patys grūdai dideli, išvirę nebūna tąsūs. Puri košė būna. Granola, žinok, nekieta ir nesprangi - traškūs dribsniai būna apkepinti su cukrumi ir medumi.
    Tikrai labai siūlau pabandyti pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip cukrus siejasi su sveikata/sveiku produktu?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man irgi cukrus niekaip netinka su sveiku maistu :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Cukraus juk taip pat būna skirtingo. Narafinuotas ekoligiškas cukranendrių cukrus ar nerafinuotas palmių cukrus.

    AtsakytiPanaikinti
  6. To Anonimiškas: pateikėt klausimą, suradot jam ir atsakymą ;) Būtent, kad cukraus būna paties įvairiausio, skirtingais būdais apdirbto :) Cukrus, kaip ir bet koks kitas produktas, - savaime nėra blogis, jei saikingai naudojamas ;) Karštyje medus yra, prarasdamas gerąsias savo savybes, nerafinuotas cukrus ne, todėl, manau, sveikam maistui tikrai niekaip nepakenks šiek tiek cukraus cukrus :)Žinoma, galima dėti fruktozę, bet tai irgi saldiklis, kad ir iš vaisių pagamintas :)

    AtsakytiPanaikinti