Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Kakavinis pyragas su ricotta sūriu


Kai lauke toks puikus, pavasariškas oras, mes stengiamės kuo mažiau lindėti namie.
Dūkstam lauke, šmirinėjam Neries pakrantėmis ir pietaujam susėdę ant pradėjusios kaltis skaisčiai žalsvos žolės.
Desertui - kakavinis pyragas su ricottos sūriu


Reikės:
tešlai
170 g sviesto
120 g cukraus
3 V Š kakavos
1,5 A Š kepimo miltelių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
sūrio sluoksniui
250 g ricotta sūrio
1 kiaušinio
100 g cukraus
Gaminimas:
Miltus, druską, kepimo miltelius ir kakavą sumaišykite.
Ištirpinkite sviestą.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki tąsios masės.
Plaktus kiaušinius, jogurtą ir lydytą sviestą supilkite į miltų mišinį.
Viską gerai išmaišykite.
Pagamintą tešlą sukrėskite į riebalais išteptą kepimo skardą (kepiau apvalioje 30 cm skersmens skardoje).
Sūrio įdaras: kiaušinį išplakite su cukrumi, sudėkite ricotta sūrį ir dar kartą viską geri išplakite, kad būtų vientisa masė.
Pasigamintą įdarą dėkite ant jau į kepimo skardą supiltos tešlos ir mediniu iešmeliu formuokite norimus ornamentus.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 45 - 50 minučių.
Atvėsinkite ant grotelių.


Skanaus !
P.S. receptas surastas DELFI platybėse ir truputį pakoreguotas pagal save :)






2 komentarai:

  1. Pyragas skaus, tk as deciau maziau miltu, kokiu 250,nes juk dar kakava eina. man pyragas gavosi sausokas

    AtsakytiPanaikinti