Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 12 d., šeštadienis

Karamelizuoti obuoliai



Rudenį, kai obuoliai soduose gausiai uždera - kepam pyragus, verdam marmeladus, obuolių košes bei gi kompotus. O ką galima veikt su iki pavasario išžiemojusiais, susiraukšlijusiais, kaip sakoma "praradusiais prekinę išvaizdą" ? Na, nekalbu aš apie parduotuvinius obuolius...
Vėl į pyragus? Kad jau nebenusilupa jų kailinukai ;(
Aš tada tokius "senukus" nuplaunu, išpjaunu jiems žiedlizdžius ir surikiuoju kaip kareivius skardoje.
Kad nebūtų "liūdnojo vaizdo riteriai", papuošiu karamelės šalmais ;).

Reikės:

8 - 10 obuolių (priklauso nuo skardos dydžio)
4 A Š malto cinamono
4 V Š cukraus
sviesto skardai patepti

2 lašų vanilės esensijos

Gaminimas :

Obuolius nuplaunu, nusausinu, išpjaunu žiedlizdžius, kiekvieno obuolio šonus subadau pagaliuku, kad kepdami nesusproginėtų ir sustatau eilėmis koteliais žemyn į sviestu pateptą skardą.
Cukrų sumaišau su cinamonu, įlašinu vanilės esensiją. Viską išmaišau ir gausiai pabarstau kiekvieno obuolio viršų.
Skardą su jau paruoštais obuoliais dedu į iki 170  laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 25 minutes arba, kol obuoliai gražiai pagels ir išsilydys cukrus.
Kad būtų skaniau, galima iškepusius pabarstyti cukraus pudra .
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą