Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis

Nekeptas skanumynas - sluoksniuotas pyragas

Kol dar Naujieji nenumindė kojų, skubu pasidalinti SKANĖSTU, vertu visų smagurių dėmesio!!!!!!!!
Ačiū Astai iš Saulėtos virtuvės už receptą.
Susigundžiau ir ne veltui.
Skanėstas, tirpstantis burnoj.


Reikės:

400 g “Selga” sausainių
2 pakelių avietinio pudingo pudingo
500 ml pieno
100 g sviesto
1 skardinės “Rududu” karamelės
500 ml 35 % riebumo  grietinėlės
2 A Š želatinos granulių
kakavos miltelių apibarstymui

Gaminimas:

Turimą  stačiakampio formos skardą (Asta siūlo 20x30 dydžio) išklojau kepimo popieriumi.
Skardos dugną išdėjau sausainiais, kad kuo mažesni tarpeliai liktų.
Pašildžiau "Rududu", kad suminkštėtų ir juo aptepiau sausainių sluoksnį.
Ant viršaus vėl išdėliojau sausainius.
Naudojant 500 ml pieno, pagal gamintojo nurodymus išviriau pudingą.
Sudėjau sviestą, maišiau, kol sviestas ištirpo.
Pudingą atvėsinau iki kambario temperatūros.
Atvėsintą pudingą paskirsčiau ant sausainių, išlyginau.
Ir dar kart sausainių sluoksnis.
Želatiną ištirpinau 1 V Š vandens.
Pakaitinau, kol želatina ištirpo.
Grietinėlę išplakiau iki standžių putų, įmaišiau tirpintą želatiną.
Grietinėlę paskirsčiau ant sausainių sluoksnio.
Vienodai išlyginau paviršių.
Uždengiau ir palikau šaltai 2 paroms (užteko), kad sausainių sluoksniai suminkštėtų.
SKANAUS smaližiavimo !

8 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo, tik tas avietinis sluoksnis jau taip daktarišką dešrą primena ;))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Živile, seniai daktariškos nevalgiau... Kažkaip ir neprimena man jos ;D O skonis šio gardėsio - nerealus tikrai tikrai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. man atvirai pasakius grietineles sluoksnyej pritruko saldumo... dar darant idejau cukraus, nes jau pamasciau kad nesaldu gausis, bet matyt per mazai idejau, nes valgant tikrai kliuna, kad tas sluoksnis visiskai nesaldus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. beje, jei tinklapio adminui sis skanestas skanus, o kitiems nelabai, nebutina trinti komentarus, kurie priesinga nuomone nei autorius pateikia.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dalyvi, komentarų mano tinklaraštyje niekas netrina. Visiems esu dėkinga už jų nuomones ;). Man asmeniškai visi sluoksniau buvo ir taip saldūs tai grietinėlės sąmoningai nesaldinau.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na tikrai, saldumas tai jau visiškai subjektyvus reikalas. Aš, pavyzdžiui, esu linkusi beveik visuose saldumynų receptuose mažinti cukraus kiekį. Juk geriau mažiau, nei per daug.. O pyragiukas atrodo visai dailiai, man labai toks tiramisiškas :0)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ausrrele, mano šeiminykščiai mėgsta saldžiai, užtat mano draugė, su kuria dažnai smaližiaujam visokius fiti miti - nemėgsta saldžiai... Tai tenka laviruoti ;)
    Šis buvo tikrai saldus, nes ir rududu, ir sausainiai suteikė saldumo.

    AtsakytiPanaikinti