Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Trumpas snaigių šokis ir...tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu

Pastebėjot, jau antrą dieną  sninga.
Apsidžiaugėt?
Ne?
Man gražu žiūrėt, kaip neskubėdamos, sukdamosi, šokdamas lengvutį savo šokį žemėn leidžiasi nėriniuotos snaigės.
Leidžiu joms nutūpt ant delno ir kol neištirpsta - apžiūriu, kokios jos gražios.
Nėriniuotos, ažūrinės, ir nė vienos nėr pasikartojančiu raštu.
Puiki gamtos kūryba.
Slampinėjau lauke, dėliojau visokias mintis, kad galvoje vietos kitiems dalykams liktų ir stebėjau snaigių šokį...
Grįžau, žinoma, sužvarbus, išalkus, bet laiminga :)
Pasišildymui ir alkio kirminui nuraminti - aromatinga tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu


Reikės:

250 ml kokosų pieno
250 ml vištienos sultinio
maždaug 3 cm imbiero  šaknies
vištienos krūtinėlės file
1 A Š maltų čili pipirų
1V Š sojų padažo (light)
1 A Š rudojo cukraus
1 A Š stambiai tarkuoto kokoso riešuto
saujos smulkintų kalendros lapelių ( neturint galima pakeisti pertažolėmis)

 Gaminimas:

Kokosų pieną sumaišiau su vištienos sultiniu.
Galima patiems išsivirt arba pasigaminti sultinio kubelį užpylus vandeniu.
Subėriau nuluptą ir griežinėliais supjaustytą imbierą.
Užvirinau ir ant silpnos kaitros paviriau 10 minučių vis pamaišydama.
Vištienos file supjausčiau plonomis juostelėmis ir sudėjau į sultinį.
Viriau dar 10 minučių, kol vištiena suminkštėjo.
Paskaninau maltais čili pipirais, sojų padažu, ruduoju cukrumi.
Prieš pilant sriubą į lėkštes, subėriau smulkintus kalendros lapelius ir tarkuotą kokoso riešutą.


SKANAUS!

1 komentaras: