Idėją nusižiūrėjau žurnale Virtuvė :)
Bazilikų pastai reikės:
200 g bazilikų lapelių
80-100 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
verdančio vandens
popierinio rankšluosčio
Gaminimas:
Nuskintus bazilikų lapelius užpyliau verdančiu vandeniu.
Palaikius 10 sek. nukošiau
Nusausinau
Sudėjus į maisto smulkintuvą susmulkinau iki pastos konsistencijos.
Sukrėčiau į švarų stiklainiuką ir užpyliau alyvuogių aliejumi.
Uždariau dangteliu ir laikau šaldytuve.
Tai puikus pagardas mėsos, žuvies, daržovių patiekalams, sriuboms ir salotoms.
Skanaus!
Palaikius 10 sek. nukošiau
Nusausinau
Sudėjus į maisto smulkintuvą susmulkinau iki pastos konsistencijos.
Sukrėčiau į švarų stiklainiuką ir užpyliau alyvuogių aliejumi.
Uždariau dangteliu ir laikau šaldytuve.
Tai puikus pagardas mėsos, žuvies, daržovių patiekalams, sriuboms ir salotoms.
Skanaus!
o kiek laiko jį galima laikyti šaldytuve? Ačiū
AtsakytiPanaikintiAš laikau ne ilgiau mėnesio
PanaikintiGalima paskaninti druska. Bet konservanto darbą atlieka aliejus. Šiemet, gamindama šį gėrį, dar dėjau saujelę šviežių čiobrelių.
PanaikintiGalima paskaninti druska. Bet konservanto darbą atlieka aliejus. Šiemet, gamindama šį gėrį, dar dėjau saujelę šviežių čiobrelių.
PanaikintiAš laikau ne ilgiau mėnesio
PanaikintiAš laikau ne ilgiau mėnesio
Panaikinti