Galbūt čia tas pats, kaip ir su TOBULO vyro paieškomis...
Ieškai labai labai labai intensyviai skanaus, gardaus, burnoje tirpstančio, nesunkiai pagaminamo pyrago recepto :)
Dar vienas mano receptų sąraše :)
Jogurtinis slyvų pyragas
Tešlai:
125 g sviesto
300 g miltų
4 v. š. šalto vandens
2 v. š. cukraus
1 a. š. kepmo miltelių
1 žiupsnelio druskos
Įdarui:
150 g maltų migdolų
2 v. š. bulvių krakmolo
300 g jogurto
1 kiaušinio
150 g cukraus
1 citrinos žievelės (tarkuotos)
8 didelių slyvų
cukraus pudros (papuošimui)
Gaminimas:
Dubenyje sumaišiau sviestą, miltus, cukrų, kepmo miltelius, druską, įpyliau vandens ir išminkiau tešlą.
Tešlą Iškočiojau ir ja išklojau svietu pateptą apvalią kepimo skardą. Kraštus apspaudžiau.
Taip paruoštą tešlą įdėjau į šaldymo kamerą 30 minučių.
Į išplaktą kiaušinį supyliau maltus migdolus, jogurtą, cukrų, bulvių krakmolą ir tarkuotą citrinos žievelę. Įdarą išmaišiau ir supyliau ant atšaldytos tešlos.
Nuplautas slyvas perpjoviau pusiau. Išėmiau kauliukus.
Slyvų puseles išdėliojau ant pyrago viršaus.
Paruoštą pyragą kepiau 225 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Truputį pravėsusį apibarsčiau cukraus pudra.
Skanaus!
Tešlą Iškočiojau ir ja išklojau svietu pateptą apvalią kepimo skardą. Kraštus apspaudžiau.
Taip paruoštą tešlą įdėjau į šaldymo kamerą 30 minučių.
Į išplaktą kiaušinį supyliau maltus migdolus, jogurtą, cukrų, bulvių krakmolą ir tarkuotą citrinos žievelę. Įdarą išmaišiau ir supyliau ant atšaldytos tešlos.
Nuplautas slyvas perpjoviau pusiau. Išėmiau kauliukus.
Slyvų puseles išdėliojau ant pyrago viršaus.
Paruoštą pyragą kepiau 225 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Truputį pravėsusį apibarsčiau cukraus pudra.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą