Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Petražolių "medus"

Jau kažkur kažkam gyriausi, kad šį rudenį priaugo petražolių tiek, jog neliko neapdalintos kaimynės, draugei miestan parvežiau ir sau geras pusmaišis liko :)
O kai daug ir puikiai uždera, reikia kažkur panaudot :)
Džiovinau, šaldžiau, bet... vis tiek daug liko.
Vos nepamiršau, dariau petražolių pesto. Puikumėlis padažams ir mėsytės pagardinimui vienareikšmiškai.
Teko garbė sudalyvaut vienam iš receptų konkursų ir savo laimei, radau nekasdienišką petražolių "medaus" receptą.
"Medus" kabutėse, nes tai ne bičių pagamintas produktas, o puode išvirtas skanėstas.
Taigi, šį tą pakeitusi, kad būtų artimiau mano skonio receptoriams, išviriau štai tokį pertažolių "medų".
Drįstu sakyti, kad tai kažkuo primena klevų sirupą (bent jau man) :)


Reikės:

400 g petražolių
2 litrų vandens
2 citrinų
800 g cukraus
1 V Š vyno acto (nebūtinai)
Gaminimas:
Nuplautas petražoles supjausčiau kartu su koteliais.
Užpyliau vandeniu ir viriau 30 minučių ant vidutinės ugnies.
Nuvirus 1/3 skysčio, petražoles išgriebiau (nukošiau).
Į petražolių nuovirą išspaudžiau citrinų sultis, likusias žieveles pasmulkinau ir taip pat sudėjau į nuovirą.
Subėriau cukrų.
Viską gerai išmaišiau ir dar viriau 30 minučių.
Skystis turi pradėti tirštėti.
Baigus virti, citrinos žieveles išėmiau.
"Medų" supilsčiau į švarius stiklainiukus.
Štai
 ir viskas.

Puikus paskaninimas kepiniams, blynams, sausiems pusryčiams :)
P.S. jei norisi aštrumo, įpilkite acto, įmeskite gabalėlį čili pipiro.
SKANAUS!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą