Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Plikyti pyragaičiai PROFITEROLES


Kaip čia buvo, kaip nebuvo, bet jau nuo Naujųjų sutikimo praėjo Naujųjų šventė, šv. Valentino diena, Užgavėnės, rytoj - pirmoji kalendorinio PAVASARIO diena. Savaitgalį šurmuliuos, klegės po kiemus ir kiemelius Kaziuko mugė :).
Laukiu pavasario lygiai taip pat, kaip po šlapio darganoto ir tamsaus rudens laukiau žiemos :).
Kol vakarai dar ilgi, kol žiema dar kieme balta sermėga pasipuošus, plunksnų patalus dar vis kedena - norisi skanaus, skanaus, skanaus.
Vakar kepėm plikytos tešlos pyragaičius PROFITEROLES su kremu ir šokoladu:)


Reikės
 tešlai:

350 ml pieno
300 ml vandens
300 g miltų
3 V Š cukraus
1/2 A Š druskos
4 kiaušinių

kremui
300 ml riebios grietinėlės
2 V Š cukraus
glaistui
200 g juodojo šokolado
30 g sviesto
tarkuotos 1 apelsino žievelės


Gaminimas:

Į puodą supilkite pieną, vandenį, suberkite cukrų ir druską.
Maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ir druska ištirps.
Sudėkite kokosų aliejų.
Kaitinkite toliau, kol sutingęs kokosų aliejus ištirps.
Viską užvirinkite.
Kaitrą išjunkite ir nuolat maišant šaukštu arba šluotele po truputį berkite miltus, sumaišytus su džiovintomis tarkuotomis apelsino žievelėmis ir maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai, tešla būtų vientisa.
Kai jau tešla nebelips prie puodo sienelių - nebemaišykite.
Palikite pravėsti.
Įmuškite po vieną kiaušinius ir vėl energingai maišykite, kol kaskart įmuštas kiaušinis pasiskirstys tešloje. Taip įmuškite ir gerai išmaišykite visus 4 kiaušinius.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.


Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Konditeriniu maišeliu ar švirkštu plačiu antgaliu darykite norimo dydžio tešlos rutuliukus. Pasistenkite, kad tarpai būtų vienodi, nes kepdami, sausainiai pūsis ir gali tiesiog sulipti.
Kepkite 20 minučių, arba tol, kol pyragaičiai gražiai parus.
Kremui išplakite šaltą grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
Iškepusius pyragaičius atvėsinkite.
Kiekvieną jų perpjaukite skersai pusiau.
Užspauskite norimą kiekį plaktos grietinėlės ir ant viršaus uždėkite nupjautą pyragaičio viršutinę dalį.
Šokoladą sulaužykite, sudėkite į dubenį, kurį statykite puodan su verdančiu vandeniu.
Dėkite sveistą ir viską maišykite, kol sviestas ir šokoladas ištirps.
Šokoladinis glaistas turi būti skystas ir neatšalti - laikykite ant puodo su karštu vandeniu.
Paruoštu glaistu apliekite jau įdarytus pyragaičius.
Nutarkuokite nuplauto apelsino žievelę ir ja apibarstykite glaistu aplietus pyragaičius.


Skirkite bent akimirką sau, belaukdami pavasario :)
Idėja iš žurnalo VIRTUVĖ

9 komentarai:

  1. Skanumas neišpasakytas, aš irgi noriu pas Tave :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš ir aš! :DDD
    Aš jau antra savaitė vis žadu, kad rytoj kepsiu plikytus pyragaičius, nes seniai noriu, bet vis baidausi. O gaunasi kaip su pažadu nuo rytojaus dietos laikytis :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, kur čia Tau bebus laiko kažkokiems plikytiems sausainiams, kai tokio grožio bandeles raitai :) Akys man šiandien jas pamačius ėmė ir susipynė.
    Ačiū, mergaičiukės,kad manęs nepamirštat :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. tavo profiteroles tiesiog puikios!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aušrele, miela malonu tai išgirsti. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mielosios, ačiūūūūū labai labai :)

    AtsakytiPanaikinti