Smaližiams, sveikuoliaims ir visiems visiems, mėgstantiems skanumynus :)
Reikės:
150 gramų ryžių miltų
150 gramų kukurūzų miltų
150 gramų sorų miltų
3 valgomųjų šaukštų cukranendrių cukraus
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
120 gramų sviesto
žiupsnelio druskos
arba
2 pakelių 3 - jų grūdų mišinio vafliams
300 mililitrų pieno
2 kiaušinių
2 lašų vanilės ekstrakto arba 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
100 gramų liofilizuotų (šaltyje džiovintų) braškių
5 valgomųjų šaukštų jogurto
Gaminimas:
Kaušinius išplakite su lydytu sviestu ir cukrumi iki vientisos purios masės, supilkite vanilės ekstraktą.
Miltus sumaišykite su druska, kepimo milteliais ir viską suberkite į sviesto - kiaušinių plakinį.
Supilkite pieną.
Išmaišykite iki vientisos masės.
Palikite 15 minučių pabrinkti.
Vaflinę įkaitinkite ir kepkite vaflius.
Iškeptus apiberkite cukraus pudra.
Džiovintas braškes 15 minučių pamerkite į drungną vandenį - bus kaip šviežios.
Papuoškite braškėmis, užpiltomis jogurtu.
SKANAUS!
kokia grazi tavo vafline; o ir vafliai labai grazuciai - ploni ploni; manieji iseina stori kaip pagalves; ar cia tavo elektrine vafline, ar tokia, kur tiesiai ant ugnies, cirviniu blynu?
AtsakytiPanaikintiO va aš labai norėčiau kvadratiniu vaflių vaflinės. Taip, Aušrele, manoji - elektrinė.
AtsakytiPanaikintiPats vaflinės vidus negilus, gal todėl ir vafliai nebūna stori.
O man labai įdomu, koks gi tų braškių skonis? Ar panašus į šaldytas ar į šviežias?
AtsakytiPanaikintiRenne, kai išmirksta, jos kvepia kaip šviežios ir skonis labiau primena šviežias, ne šaldytas. Nebūna pavandenijusios, kaip šaldytas atšildžius.
AtsakytiPanaikinti