Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 21 d., antradienis

DIENA SU SVEIKI PRODUKTAI. Mieliniai grikių miltų blynai su svogūnais

Blynai blynai blynai...
O kaip kitaip, juk šiandien - Užgavėnės!
Nieko nelaukiam - stveriam keptuves, apsiginkluojam miltais, kiaušiniais ir kitais priedais blynų tešlai, pasiimam didelę saują fantazijos, smalsumo ir daug daug kantrybės su geros nuotaikos prieskoniais :)
Skanių, sočių, nesudegusių blynų ir linksmų Užgavėnių!.
Mieliniams grikių miltų blynams  su svogūnais
Reikės:
150 g kvietinių miltų
150 g grikių miltų
200 ml pieno
200 ml vandens
1 kiaušinio
1 V Š  cukraus
žiupsnelio druskos
20 g šviežių mielių
1 didelio svogūno
aliejaus kepimui

Gaminimas:
Pieną sumaišykite su nurodytu kiekiu šilto vandens.
Suberkite cukrų ir sutrupinkite mieles.
Viską išmaišykite ir palikite šiltai, kol pradės kilti.
Kvietinius miltus sumaišykite su grikių miltais, suberkite druską, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų.
Supilkite pakilusias mieles.
Viską gerai išmaišykite, indą uždenkite ir padėkite šiltai 1 valandai, kad tešla pakiltų.
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Suberkite į jau pakilusią blynų tešlą.
Išmaišykite.
Keptuvę įkaitinkite, įpilkite truputį aliejaus ir kepkite blynus (vienam blynui 1.5 valgomojo šaukšto tešlos).
Kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol viena blynų pusė gražiai apkeps. Apverskite ir taip pat kepkite kitą blynų pusę.
Iškepusius blynus patiekite iškart su grietine arba majonezo - krienų padažu.
Sočių Užgavėnių!

5 komentarai: