Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Diena su "SVEIKI PRODUKTAI" Trinta daržovių sriuba su raudonaisiais lęšiais


Kai taip šalta, be sriubų - nė iš vietos...
Lėkštė gardžios sriubos - gera nuotaika garantuota ;)
Žiemą, kada šalta, tingu be galo - mes verdam tirštas, sočias sriubas, kad pavalgius po kelių minučių nereiktų dar "užkandos" dairytis.
Dalinuosi su Jumis  trintos daržovių sriubos su raudonaisiais lęšiais receptu.

Reikės:
2 kubelių sultinio
2 vidutinio dydžio morkų
1 nedidelio saliero gumbo
1 svogūno
3 bulvių
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 V Š džiovintų petražolių lapelių
druskos pagal skonį
3 V Š grietinės

Gaminimas:
Nuluptas ir nuplautas daržoves susmulkinkite gabalais.
Užpilkite 5 litrais verdančio vandens, įmeskite sultinio kubelius ir uždengtam puode ant vidutinio kaitrumo ugnies virkite 30 minučių.
Kai daržovės suminkštės, jas išgriebkite, užpilkite 1 stikline sultinio, kuriame virė.
Į puodą su likusiu sultiniu suberkite nuplautus lęšius.
Palikite virti 15 minučių.
Kol lęšiai virs, maisto smulkintuvu sutrinkite virtas daržoves iki vientisos masės.
Daržovių tyrę supilkite atgal į puodą, kur verda lęšiai.
Išmaišykite.
Paskaninkite pipirais, džiovintais petražolių lapeliais, įberkite druskos pagal skonį.
Prieš pilant į lėkštes, sudėkite grietinę ir viską dar kart išmaišykite.

SKANAUS!
P.S. mano naudoti raudonieji lęšiai - skaldyti.
Nuimtos luobelės, todėl jų nereikia mirkyti, išverda labai greitai.
Man patiko, kad nėra luobelių, kurios išvirus neskaldytiems lęšiams plaukioja sriuboje, stringa tarp dantų ir... nemaloniai valgosi.
Pasikartosiu dar kartą - produktai švarūs, be jokių nereikalingų priemaišų (akmenukų, neatpažįstamų augalų sėklų ir pan.).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą