Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Metas, kuomet namai kvepia stintomis. Aliejuje keptos stintos

Nėra jokio reikalo bereikalingai tuščiažodžiauti.
Buvo skanu, be galo skanu...
Visada laukiu TO meto, kad "pradeda eiti stintos".
Čia, Vilniuje, jų neperkam, nebent jau nebūna jokių planų nuvažiuot iki pajūrio.
O jei tokia galimybė pasitaiko - tik iš Klaipėdos žuvų turgaus parsivežam.
Dideles, mėsingas :).
Skanumėlis, kurį pasigaminti daug laiko nereikia.


O reikia štai ko:

1 kilogramo stintų
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 stiklinės miltų
šiek tiek druskos
citrinos


O darom taip:

Stintas išvalom, nuplaunam.
Pabarstom druska ir paliekam valandai.
Miltus sumaišom su maltais pipirais.
Keptuvėje įkaitinam aliejų.
Stintas apvoliojam miltais ir kepam po 1 - 2 minutes kiekvieną pusę.
Nieko nelaukiam ir valgom dar šiltas, apšlakstę citrinos sultimis su karštomis bulvėmis ar virtais ryžiais.


SKANAUS!

8 komentarai:

  1. Pačios paprasčiausios ir skaniausios :) Vis niekaip nepavyksta man jų nusipirkti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Stintos... galima iš ilgesio numirti, kaip jų norėčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aušra, Renne, Rūta, ir man jos pačios skaniausios be jokių įmantrumų :) Kam dar kažkuo gadint ir taip nuostabų skonį? Išsikepi ir... su pasigardžiavimu suvalgai :).

    AtsakytiPanaikinti
  4. nuotraukos nerealios, prisiekiu! ypač pirmoji-tobula!:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. va ir sėdėk alkanas prie kompiuterio, tai būtinai rasi ką nors gardaus:)) rodos ir dabar užuodžiu jų kvapą:) mmm kaip skaniai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gražu, paprasta ir, manau, labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi, mergaičiukės, ačiū už visus gražius žodžius. Oi, kaip dar nekeptos stintos svaigiai agurkais kvepia, kai aplink pusnys ir speigas... Vasara ateina į namus nors trumpam per stintas :).

    AtsakytiPanaikinti