Meilės niekada nebus per daug, kaip ir skanėstų Mylimam žmogui.
Pradžiuginkit kepiniu, kuris puikiai tiks skaniam pakramsnojimui meiliai leidžiant laiką kartu :)
Reikės:
500 g miltų
žiupsnelio druskos
2 V Š rudojo cukraus
4 V Š alyvuogių aliejaus
14 g šviežių mielių
300 ml drungno vandens
200 g vynuogių be kauliukų
žiupsnelio šviežio rozmarino
1 A Š malto cinamono
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi.
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, palaukite, kol pradės putoti.
Į miltų mišinį supilkite tirpintas mieles ir aliejų.
Išminkykite tešlą.
Tešla turi būti minkšta, kiek puroka, bet nelipti prie rankų.
Tešlos gumulą įdėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite valandai pakilti.
Tūris turėtų padvigubėti.
Kol tešla kils, pasiruoškite kepimo skardą.
Taigi, skardą patepkite aliejumi, pabarstykite miltais.
Pakilusią tešlą atsargiai ištampykite norimo dydžio širdelės formos (kokio dydžio skarda).
Perkelkite į skardą.
Aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite maltu cinamonu.
Išdėliokite nuplautas ir nuo kotelių nuskintas vynuoges, kiekvieną spustelint į tešlą.
Pirštais ant tešlos padarykite duobutes.
Viską apiberkite smulkintais rozmarino lapeliais.
Skardą uždenkite ir palikite tešlą dar kart pakilti (apie pusvalandį).
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 - 25 minutes arba tiek, kol gražiai apkeps viršus.
Šiek tiek leiskite atvėsti ir mėgaukitės.
Focaccia yra tikras gėris :) net nostalgija užlieja prisiminus tingias popietes nedideliuose pietų Italijos miesteliuose besimėgaujant ką tik iš krosnies ištraukta duona su alyvuogėm ir pomidorais mmmmmmm.
AtsakytiPanaikintitik va labai gaila, kad LT nėra dar galimybės įsigyti kietųjų kviečių miltų - kas yra būtina norint išgauti tikrąją itališką tekstūrą ir skonį.(savuosius atsivežtus l.greitai jau sunaudojau visus bevaišindama).
vis tiek, einu kepti ;p
Natalija, pasidalink ispūdžiais, kaip pavyko :) Gal ir kokia nuotrauka viena kita :) Įdomu juk :)
AtsakytiPanaikinti