Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Estiška pynė


Vakar ir vėl teko apsilankyti "Kulinarijos studijoj".
Šįkart viskas buvo kiek kitaip - susirinkom ne gaminti bet... fotografuotis, pasidalinti savo įspūdžiais ir nuotykiais prie puodų virtuvėj besisukojant :)
Per daug kažką pasakoti dar anksti - kai bus rezultatai, kuriais galėsiu viešai pasidžiaugti, būtinai pasidžiaugsiu ir pasigirsiu. Cha cha cha...
O dabar apie labai smagų, gražų ir skanų (draugė spejo išgirti, šeima - suvalgyti) kepinį, vakar išragautą ir beaikčiojant nusiužiūrėtą iš Ilonos.
Cinamoninis skanumas, suraizgytas sumaizgytas, kuris vadinamas "Estišku kringeliu".
Man kažko labiau patiko pavadinimas "Estiška pynė".
Kepinio pavadinimo istorijos nežinau, tik leidžiu sau manyti, kad tai estų idėja:).

Vidutinio dydžio pynei reikės:

120 ml pieno
2 V Š cukraus
1 kiaušinio
50 g sviesto
8 g šviežių mielių
žiupsnelio druskos
300 g miltų
Pertepimui
60 g sviesto
3 V Š cukraus
2 V Š malto cinamono
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas

Šiltame piene ištirpinau cukrų ir sutrupintas mieles.
Miltus persijojau, sumaišiau su druska.
Ištirpinau sviestą ir jame išplakiau kiaušinį.
Sviesto ir kiaušinio plakinį supyliau į pieno, cukraus ir mielių mišinį.
Išmaišiau.
Visa tai supyliau į dubenį su persijotais miltais.
Užminkiau tešlą.
Tešla buvo pakankamai klampi.
Minkiau rankomis, kol tešla jau nebelipo nei prie indo sienelių, nei prie pirštų (apie 15 - 20 min.).
Išminkytą tešlą įdėjau atgal į dubenį ir palikau šiltai, kad pakiltų ir tūris padvigubėtų.
Pakilusią tešlą plonai iškočiojau (stengiausi, kad tešlos lakštas būtų stačiakampio formos) ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Lydytą sviestą sumaišiau su cukrumi ir maltu cinamonu.
Gauta mase ištepiau iškočiotą tešlą.
Taip paruoštą tešlą susukau voleliu išilgai iškočioto stačiakampio.
Volelį nuo viršaus iki apačios (išilgai) perpjoviau.
Gautas dvi juostas susukau į virvę, galus sutvirtindama, dariau taip, kaip parodyta estiškam recepte.
Paruoštą pynę dėjau riebalais patepton ir miltais pabarstyton skardon ir padėjus šiltai leidau pakilti.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėj 25 minutes.
SKANAUS!

8 komentarai:

  1. Kazkas absoliuciai fantastisko!! ikvepei tu mane! ir as tokia bandysiu sukringeliuoti! labai labai grazu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušrele, būtinai pabandyk, iškepsi ir... moment neliks :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tešla tik užminkius ir būna skysta.
    Minkyt reikia apie 25 minutes, kol nebelips nei prie rankų, nei prie indo kraštų, brangute :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Vilma už pagyrimus :) Tavasis estiškas kringelis taip pat nuostabiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vakar skaičiau,skaičiau ir pagaminau.Šiaip neesu kepinių maniakė, bet pagal šį receptuką viskas gavosi idealiai!!! Tešla superinė!
    Draugas išgyrė,išgyrė - vienu prisėdimu nieko ir nebeliko. :DD
    Šiandien kepsim vėl.
    Ačiū Kristinai :)
    P.s. Užmačiau viliojančių Prancūziškų ragelių receptą. :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  6. Blakstiena, kaip malonu, kad patiko :) Tikrai taip - tešla - superinė. Labai labai mėgstu, kai mielinis kepinys būna purutis ir tiesiog tirpstantis burnoje :) Rageliai irgi labai labai skanučiai :) Linkiu sėkmingo kepimo ir skanaus valgymo :) Lauksiu atsiliepimų

    AtsakytiPanaikinti