Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Česnakiniai vištų sparneliai

Tai, kas skanu, bemetant būna suvalgoma :)
Šį receptą skiriu savo vaikystės draugui DOMINYKUI :)


Reikės:

1 kilogramo vištų sparnelių
1 stiklinės pusiau saldaus raudono vyno
1 V Š grūdėtųjų garstyčių (naudojau dižono)
6 skiltelių česnako
1 V Š druskos
1 V Š aštraus barbeque padažo (naudojau Santa Maria imbierinį su sezamais)
1 V Š alyvų aliejaus
jei norisi dar aštriau, galima smulkiai supjaustyti čili pipirą ir suberti į marinatą :)


Gaminimas:

Nuplautus ir nusausintus sparnelius sudėjau į dubenį.
Iš visų išvardintų produktų pasigaminau marinatą.
Viską gerai išmaišiau ir užpyliau ant sparnelių.
Turėtų apsemti.
Uždengiau dubenį ir palikau marinuotis nakčiai (mažiausiai leiskit pasimarinuoti 2 - 3 valandas).
Susiruošus kepti sparniukus, orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių.
Sparnelius "pamaišiau", kad visi pasidengtų marinatu.
Paragavau, ar marinatui netrūksta druskos.
Jei atrodo, kad druskos mažoka, įberkit žiupsnelį ir vėl kruopščiai viską išmaišykit.
Paruoštus, pasimarinavusius sparnelius sudėjau į kepimo skardą.
Kiekvieną aptepiau marinatu.
Skardos viršų uždengiau aliuminio folija, joje pradūrus keletą skylučių garams išeiti.
Kepiau 30 minučių.
Foliją nuėmiau ir toje pat kaitroje dar kepiau 30 minučių, kol sparneliai gražiai apskrudo.
SKANAUS!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą