Labai labai labai siūlau pasigaminti ir paragauti.
Liksit nustebę ir... sužavėti :)
Reikės:
Nedidelio varškės sūrio
saujos šviežių čiobrelių
mažų eglės šakelių
2 V Š medaus
žiupsnio maltų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos
2 skiltelių česnako
2 V Š alyvuogių aliejaus
sviestinio popieriaus
aliuminio folijos
Gaminimas:
Ant kepimo popieriaus, ištepto aliejumi lapo išdėliojau mažas eglės šakeles.
Ant jų - čiobrelius.
Čiobrelių ir eglišalių kiekį dalinkit pusiau ir naudokit tik 1/2.
Medų pašildžau, kad suskystėtų.
Subėriau išspaustas česnako skilteles, druską, pipirus.
Gauta mase iš abiejų pusių gausiai ištepiaus sūrį.
Paruoštą sūrį padėjau ant eglišakių - čiobrelių patalų :)
Viršutinę sūrio pusę apibarsčiau likusiais čiobreliais (turėjo likti) ir apdėjau eglės šakelėmis.
Suvyniojau kepimo popieriumi.
Taip "mumifikuotą" sūrį dar įsukau į aliuminio foliją, kad kepank geriau laikytųsi šiluma.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 15 - 18 minučių.
Tokio laiko visiškai užtenka, kad sūris iškeptų.
Iškepusį sūrį išvyniojau iš "vyturų" - nurinkau eglišakius, čiobrelių kotelius.
Skystį, atsiradusį kepant palikau - kvapnus, saldus padažas valgant pasidažyti sūrio gabalėliams :)
SKANAUS!
Nu kazkas fantastisko!! labai labai noreciau isbandyti; gaila tik, kad pas mus varskes surio nera; gal koks kitas suris cia tiktu, kaip manai..???
AtsakytiPanaikintiŽinok, mieloji mano, neįsivaizduoju, kaip viskas būtų su kitokiu sūriu.
AtsakytiPanaikintiNa, gal pas jumis ricottos yra?
O jei ūkininkai augina karves, puri pieno tada... nusiperki pieną ir pasidarai sūrį :)
O tada, jau viskas pagal receptą :)
Aušrele, gi gali pabandyt ožkos sūrį iškepti :) Galvoju, turi būti pikantiškas skonis
AtsakytiPanaikintiKaip seniai varškės sūrį valgiau... Labai viliojantis receptas
AtsakytiPanaikintiAsta, tikrai skanus dalykas :)
AtsakytiPanaikinti