Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Karamelinis obuolių pyragas

Ir aš be jokių išlygų sakau NE smurtui šeimose!

Obuoliai, cinamonu kvepiantis obuolių pyragas yra tapę neatsiejamu šeimos, jaukių, saugių
namų simboliu. Tačiau ne visuose namuose saugu. Statistika rodo, jog kas trečia Lietuvos
moteris patiria smurtą sau artimoje aplinkoje – šeimoje.

Siekiant suburti moteris išreikšti nepritarimą smurtui šeimoje lapkričio 3-20 dienomis Moterų
informacijos centras kartu su partneriais skelbia receptų konkursą, kurio šūkis – „Jaukiuose
namuose moterys kepa pyragus. Smurtui čia vietos nėra“. Konkurso dalyvės kviečiamos parodyti
moterišką solidarumą bei išradingumą virtuvėje ir pateikti savo mėgstamo skanėsto iš obuolių
receptą.

Receptus vertins ir originaliausius padės išrinkti akcijos globėja charizmatiškoji maisto
gaminimo meistrė, perkamiausių kulinarijos knygų autorė Beata Nicholson. „Už obuolius,
pyragus ir laimingas moteris“ – žinoma Lietuvos moteris ragina prisijungti prie šios akcijos ir
dalintis receptais. Konkurso laimėtojos bus apdovanojamos lapkričio 25 d. 17 val. akcijos „16
dienų be smurto prieš moteris“ atidarymo renginyje PC „Panorama“. Jo metu moterys galės
ne tik dalyvauti trumpametražių filmų peržiūroje, bet ir pasivaišinti dideliu obuolių pyragu.
Originaliausių receptų autorės bus apdovanojamos Beatos Nicholson ir tarptautinės kosmetikos
kompanijos „Avon“ įsteigtais prizais.

Jūsų receptų laukiame adresu obuoliu.skanestai@gmail.com iki lapkričio 20 d. Visą informaciją
apie konkursą bei dalyvių atsiųstus receptus rasite akcijos internetiniame tinklaraštyje http://
obuoliuskanestai.blogspot.com/.



Reikės biskvitui:
200 g sviesto
120 g cukraus
2 A Š kepimo miltelių
250 g miltų
žiupsnelio druskos
3 kiaušinių
obuolių sluoksniui :
500 g nesaldžių (pvz. antaninių) obuolių

skardinės (350 g) kondensuoto pieno
trupiniams :
70 g miltų
75 g cukraus
50 g avižinių dribsnių
70 g sviesto
1 A Š malto cinamono
1A Š stambiakristalės jūros druskos

Gaminimas :

Minkštą sviestą išplakiau iki purumo.
Įmušiau po vieną kiaušinius ir dar viską paplakiau 3 minutes.
Subėriau persijotus miltus kartu su kepimo milteliais, įbėriau žiupsnelį druskos.
Gautą masę gerai išmaišiau.
Nuplautus obuolius nulupau, išėmiau sėklalizdžius.
Obuolių skilteles supjausčiau kubeliais.
Kondensuotą pieną sumaišiau su smulkintais obuoliais.
Miltus, cukrų, cinamoną, avižinius dribsnius, druską ir sviestą pirštais sutryniau iki trupinių.
Į kepimo popieriumi ir riebalais pateptą skardą supyliau paruoštą biskvito tešlą.
Išlyginau paviršių.
Ant viršaus supyliau obuolių ir kondensuoto pieno masę.
Viršų apibėriau pagamintais trupiniais.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Ar iškepęs, patikrinau šone truputį prapjovus.
Geriausiai pjaustosi truputį pravėsęs.
SKANAUS!



2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodantis pyragiuks!! ypac idomus avizinis-trupininis virsus; ar tu pati recepta sugalvojai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Receptą nusižiūrėjau iš AJ receptų, tik Rududu pakeičiau kondensuotu pienu.

    AtsakytiPanaikinti