300 ml miltų
200 g tarkuoto moliūgo
2 A Š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 V Š prieskonių kepiniams (maltas imbieras, cinamonas, gvazdikėliai)
110 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinio
1 V Š anyžinės degtinės (nebūtinai)
10 vnt. saldainių "Karvutė"
Gaminimas:
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais.
Sviestą išplakiau su cukrumi iki purios masės.
Įmušiau kiaušinį, subėriau cukrų.
Vėl viską gerai išplakiau.
Palaipsniui įmaišiau miltų ir prieskonių mišinį, sudėjau burokine tarka tarkuotą moliūgą.
Tešla viską išmaišius turi būti pakankamai skysta.
Tešlą supyliau į kepimo popieriumi išklotą skardą.
"Karvutes" supjausčiau gabalėliais ir išdėliojau įspausdama į skardoje supiltą pyrago tešlą.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes (įsmeigus medinį pagaliuką, jis nebeturi būti aplipęs tešla).
Reikia palikti bent 2 valandoms pyragui atšalti, nes iškeptas būna labai minkštas.
SKANAUS!
O kai kiaušinį įmušat, kiek dar reikia pilti cukraus?
AtsakytiPanaikintiSkanus gavosi, tik dariau dviguba porcija, ir tai sprogo labai greit :)))
AtsakytiPanaikintiRecepte kažkas yra sumaišyta, gal nereikia dėti tiek daug miltų. Pati bandžiau, pagal duotus ingridientus tešla gavosi kieta. Per mažai skystų ingrudientų. Kadangi jau buvau viską sudėjusi, tai dadėjau kiaušinių, įpyliau truputi pieno, kad tešla gautųsi kaip pyrago. Tačiau skonis nenustebino, tikrai nekepčiau dar kartą.
AtsakytiPanaikintiMiltai parašyti miligramais, vadinasi reikia dėti apie 125g ;)
Panaikinti