Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. gegužės 11 d., penktadienis

Rabarbarų pyragas su obuoliais ir rozmarinais


Keista diena šiandien...
Pilni namai iš lentynų ir užkaborių išimtų daiktų, ramiausiai prabuvusių ten visą žiemą ir tik dabar išlindusių į šviesą :)
Visur mėtosi žaislai, kurie yra mažų rankyčių "rūšiuojami" ir "peržiūrimi" ką vežtis, ko - ne..
Visas šis malonus ir kartu šiek tiek varginantis chaosas - ruošimasis vasarai pabėgimui iš miesto.
Atrodo, kiek čia ilgam - trims mėnesiams, bet tiek visko reikia pasiimti, tiek visko reikia nepamiršti...
Visame tame chaose radau laiko pačiam pačiam pačiausiam rabarbariškam pyragui, labai sėkmingai nusižiūrėtam iš Jurgos.
Nebuvau niekada ragavusi rabarbaro ir rozmarinų derinio, puikiai draugaujančio su apelsinu ir riešutais.
Bandau įsivaizduoti, koks jis būtų skanutis su vaniliniais ledais...
Mmmm...


Vėlyvo pavasario pagunda.
Skubu dalintis, nes jau rabarbarų sezonas prasidėjo ir savaitė kita - baigsis, o tiek skanėstų iš jų galima prisigaminti :)

Pyragui reikės:
trupiniams
70 g kambario temperatūros sviesto
30 g cukraus
60 g rudojo cukraus
42g (dėjau 4 V Š) miltų
60 g išlukštentų ir susmulkintų graikiškų riešutų
pyragui
250 g rabarbarų
3 didelių obuolių
250 g +2 V Š miltų
1/4 A Š druskos
2 A Š kepimo miltelių
150 g cukraus
1/2 citrinos nutarkuotos žievelės (naudojau apelsino žievelę - citrinos neturėjau...)
1 V Š smulkiai kapotų rozmarinų lapelių
2 kiaušinių
1 A Š vanilės ekstrakto
120 ml pieno

Gaminimas:

Trupiniams sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą, abiejų rūšių cukrų ir miltus.
Viską sutrinkite pirštais ir masei pradėjus "lipti", suminkykite.
Suberkite lukštentus ir susmulkintus riešutus.
Dar paminkykite, kad riešutai pasiskirstytų tešloje.
Iš tešlos padarykite gumuliuką ir suvynioję į maistinę plėvelę dėkite į šaldytuvą valandai.
Rabarbarus ir obuolius supjaustykite kubeliais, apiberkite 2 V Š miltų ir padėkite į šalį.
Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
Cukrų sumaišykite su nutarkuota apelsino žievele ir smulkintais rozmarinais.
Maišykite, kol cukrus pasidarys drėgnas ir kvapnus.
Tada dėkite sviestą ir maišykite, kol sviesto - cukraus masė taps puria.
Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite (įmušę kiaušinį, kaskart plakite po 1 minutę).
Supilkite vanilės ekstraktą.
Plakdami dalimis pilkite pieną ir berkite miltus.
Tešlą gaminti pradėkite ir baikite sausais ingredientais.
Galiausiai įmaišykite obuolius ir rabarbarus.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Sukrėskite tešlą.
Ant viršaus užtarkuokite anksčiau pagamintą ir atšaldytą tešlą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių, kol pyrago viršus gražiai parus. 


Leiskite sau bent akimirką pasidžiaugti taip netikėtai atėjusia vasariška šiluma, tyra žaluma aplinkui.
Suraskite laiko basomis pabraidžioti po pievas, akimis pasekti vabalėlių keliones.
Jie kaip mes - vis skuba skuba, keliauja tik jiems žinomais maršrutais ir pasiekia savo TIKSLĄ.
Džiaukimės, vasara pas mus tiek trumpai tebūna :)
Nesusitiksim dažnai, bet karts nuo karto užbėgsiu čia pasidalinti savo vasaros atradimais ir džiaugsmais.
Ačiū, kad esate, kad draugaujate su manimi ir mano Virtuvės Fėjomis :)
Kristina



8 komentarai:

  1. visi tik talpina rabarbarų receptus, kartoja, kad jau rabarbarų sezonas, bet iš kur jų gauti? šiandien specialiai dėl rabarbarų važiavau į kalvarijų turgų, bet nieko neradau :( o parduotuvėj nesinori pirkti..

    AtsakytiPanaikinti
  2. atrodo skaniai, bet iš kur rabarbarai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rabarbarus, mielosios, pirkau Kalvarijų turguje pas vieną močiutę :) Jau rabarbarų yra :) Parduotuvėj neperku, nes jie bekvapiai ir beskoniai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rabarbarai mmm, labai juos mėgstu. Pyragas skaniai labai skaniai atrodo!
    O rabarbarų tikrai jau yra, jau ir aš kepiau skanutį ir nemažiau vertą dėmesio (kolkas dar neįdėjau), o gavau jų iš kaimuko, iš mamos daržinės :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš šitą pyragą irgi nužiūrėjau. O kai pamačiau pas Tave, tai jau žinau ką kepsiu rytoj!Ne dėl to, kad rabarbarus mėgčiau - aš jų dar neatradus... Mano mama kažkaip iš jų nieko negamindavo. Bet jau turiu glėbelį jų šaldytuve ir galvoju kaip juos panaudoti :)
    Gražios Tau vasaros!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pyragas - NEREALUS, ypač dieną pastovėjęs dar gardesnis ir kvapnesnis pasidaro. Išsikepiau ir išsivežiau į kaimą :)
    Kas valgė - visi gyrė.
    Pasisekė man su šituo pyragu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nerandu kiek pyragui reikia sviesto! O jau sumaisiau tesla..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Casino Del Sol | Casino Del Sol
    The Casino Del Sol is a premier deluxe, luxurious hotel, casino and dining destination just minutes from 나주 출장마사지 San 서산 출장안마 Diego. With 5,000 square 경상남도 출장마사지 feet of gaming, 충청남도 출장마사지 luxury hotel rooms and 목포 출장샵

    AtsakytiPanaikinti