Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. sausio 20 d., penktadienis

Marinuotas varškės sūris

Prieš metus ir 10 dienų (ech, kaip pražiopsojau) pradėjau rašyti savo "Virtuvės fėjas".
Žingsnis po žingsnio, parklumpant, vėl atsistojant.
Turbūt, sunkiausia buvo pati pradžia - kol viską susidėliojau, susikūriau.
Ėmiau šiandien viską ir peržvelgiau - žiūrint iš šios dienos perspektyvos - pusę įdėtų nuotraukų reiktų ištrinti ar bent jau perfotografuoti.
Bet ne, viską paliksiu taip, kaip yra, kad žinočiau ir nepamirščiau, nuo ko pradėjau.
Su maisto fotografija neturėjau nieko bendra.
Jokio supratimo kas, kaip ir kur...
Po truputį, po truputį...
O receptai?
Pirmas įdėtas receptas buvo... keksiukų.
Matyt todėl, kad lengvai pagaminamas, nesudėtingas kepinys, kurio sudedamosiomis dalimis galima varijuoti be galo, be krašto.
Senokai jų nebekepiau...
Nebeįdomūs? Ne, tiesiog tiek daug eilės laukiančių kitokių skanėstų, kad jau nebespėju.
Vakar buvo sūriai, varškė, varškėčiai.
Šiandien - kvapnioji Masala chai
Palauks keksiukai, kol jų eilė ateis :).
Ta proga, kad jau prisiminiau savo tinklaraščio metų gimtadienį, su visais skaitančiais, pasidominčiais ką aš gaminu ir labiausiai su visomis "Virtuvės fėjų" sekėjomis, gerbėjomis ir gerbėju noriu pasidalinti Marinuoto sūrio receptu.


Ačiū Jums, kad esate, skaitote, komentuojate.
Be Jūsų susidomėjimo, nuomonių, šiltų žodžių nebūtų prasmės ir noro rašyti.
O dabar - sūris.

Reikės:

300 - 500 g varškės sūrio
1 - 1,5 litro šalto vandens
3 V Š druskos
saujos raudonųjų pipirų
kelių šakelių čiobrelių (šviežių)
alyvuogių aliejaus (tiek, kokius indus pridėsit sūrio, kad apsemtų užpylus)
2 skiltelių česnako
geros nuotaikos


Gaminimas:

Sūrį supjausčiau mažais gabalėliais.
Sudėjau į dubenį ir užpyliau sūrymu.
Taip paruoštą sūrį palikau parai šaltai.
Sūrus vanduo ištraukia rūgštumą, sūris pasidaro minkštesnis ir puresnis.
Po paros marinavimosi skystį nupyliau.
Sūrio gabaliukus dėjau į stiklainius vis pabarstydama raudonaisiais pipirais, uždėdama išspausto česnako ir čiobrelių šakelių.
Kada stiklainiai prisipildė - užpyliau viską tyru, šalto spaudimo alyvuogių aliejumi.
Uždengiau dangteliais ir padėjau į šaldytuvą 2 paroms.
Puikiai tinka salotoms, su raudonu (mėgstamos rūšies) vynu.


SKANAUS!
P.S. recepto idėja iš žurnalo VIRTUVĖ

6 komentarai:

  1. Krisitna, sveikinui su Feju gimtadieniu! trinti ir keisti nieko negalima, nes tai juk nepakeiciama tavo gyvenimo dalis, su defektais ar tobula - tai tavo, taip kaip yra! man labai smagu, kad pernai suradau tavo bloga; tavo rasymai man labai artimi, ir skaitydama daznai jauciuosi, lyg tave seniai pazinociau (nors pazistu visai neseniai ir tik tiek, kiek susitinkam Fejose...); visada nuo pradzios ligi galo perskaitau kiekviena tavo rasini; aciu uz puikias idejas; tavo receptai ir visas blogas - superiniai!! linkiu kuo ilgiausio gyvavimo ir daug gardziu rasymu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušrele, ir aš kai skaitau Tavo užrašus jaučiuosi tokią artimą sielą suradus.
    Ačiū už palinkėjimus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nors dabar ir gurkšnoju kavą, bet neatsisakyčiau šio sūrio dabar :) Kaip ir daugelio Tavo čia parodytų patiekalų :) Su gimtadieniu! Linkiu, kad tų gimtadienių būtų dar daug :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Su gimtadieniu :) Linkiu, kad niekada nepritrūktų įkvėpimo dalintis skaniausiais receptais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mergaitės, ačiū už linkėjimus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kristina, SU GIMTADIENIU!!!!! Tavasis tinklaraštis sparčiai tobulėja... šaunuolė esi, ir linkiu daug gerų emocijų, bendraminčių ir netikėtų bei skanių atradimų virtuvėje! Sėkmės didžiausios!!! :*

    AtsakytiPanaikinti