Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Vištų sparneliai su bazilikais ir imbieriniu BBQ padažu

Tiesiog skaniam pasmaguriavimui po darbų grįžus namo, kai už lango (ech, kaip nemėgstu) lyja lyja lyja...


Reikės:

1 kilogramo vištų sparnelių
marinatui
250 ml sauso balto vyno
2 V Š imbierinio BBQ padažo
2 V Š medaus
2 skiltelių česnako
druskos
sauja baziliko lapelių
2 V Š alyvuogių aliejaus
žiupsnis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 A Š aitriosios paprikos miltelių arba 1/2 smulkiai supjaustyto čili pipiro


Gaminimas:

Karščiui atspariam inde ištirpdžiau medų, supyliau vyną, aliejų, BBQ padažą, subėriau druską, grūstus pipirus, smulkiai supjaustytus baziliko lapelius, paprikos miltelius ir išspaustus česnakus.
Viską išmaišius į paruoštą marinatą sudėjau nuplautus ir nusausintus vištų sparnelius.
Palikau marinuotis pernakt.
Sparneliams pasimarinavus, išdėliojau kepimo skardoje ir kepiau 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.


SKANAUS!

2 komentarai: