Tiesiog skaniam pasmaguriavimui po darbų grįžus namo, kai už lango (ech, kaip nemėgstu) lyja lyja lyja...
Reikės:
1 kilogramo vištų sparnelių
marinatui
250 ml sauso balto vyno
2 V Š imbierinio BBQ padažo
2 V Š medaus
2 skiltelių česnako
druskos
sauja baziliko lapelių
2 V Š alyvuogių aliejaus
žiupsnis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 A Š aitriosios paprikos miltelių arba 1/2 smulkiai supjaustyto čili pipiro
Gaminimas:
Karščiui atspariam inde ištirpdžiau medų, supyliau vyną, aliejų, BBQ padažą, subėriau druską, grūstus pipirus, smulkiai supjaustytus baziliko lapelius, paprikos miltelius ir išspaustus česnakus.
Viską išmaišius į paruoštą marinatą sudėjau nuplautus ir nusausintus vištų sparnelius.
Palikau marinuotis pernakt.
Sparneliams pasimarinavus, išdėliojau kepimo skardoje ir kepiau 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
SKANAUS!
sparneliai bet kokiu oru gerai!
AtsakytiPanaikintiTiesa ;)
AtsakytiPanaikinti