Šaltis už lango - minus 20...
Į lauką net nosies kišt nesinori...
Prisiprašiau, oi, prisiprašiau žiemos :)
Gerai mieste - šilta, atsikeli ir nereikia skubėt kurt pečių, šildyt namus :)
Miesto privalumas žiemą :)
Užteks apie žiemą - baltą, šaltą, nenuspėjamą visai visai. Pažintis su ja ir taip aiški.
Kita pažintis su sojų varškės sūriu - tofu.
Aha, tofu, fondiu, konfu net haiku.
Visi žodžiai panašiai skamba.
Kažkur skaičiau, kad japonai turi tokį posakį "Neragavęs tofu, neišmoksi konfu".
O, atrodo, tiesos šiouse žodžiuose daugiau, nei galima pamanyti.
Kas tas tofu ?
Tai tikrų tikriausia augalinių baltymų ir mineralinių medžiagų "bomba", išgaunama iš sojos pupelių.
Idealus gyvulinių baltymų pakaitalas žmonėms, kurių oranizmas jų netoleruoja.
Šio sūrio yra keletas rūšių - vientisas gabalas, be jokio skonio - tinkantis viskam. Troškintas tofu - jau paruoštas iškart naudoti salotoms, troškiniams, dėti ant sumuštinių. Ir tofu - jau iškart supjaustytas gabaliukais (irgi prėskas firm). Irgi puikiai tinka sriuboms, troškiniams. Jį galima marinuoti :).
Iš visų išvardinų turėjau pirmąjį variantą silk - vientisą tofu sūrio gabalą vakuuminėje pakuotėje.
Atidarius "radau" šviesiai gelsvos spalvos, šilkinės tekstūros masę. Be skonio ir be kvapo, kaip ir minėjau.
Norėjosi saldaus, šokoladinio kepinio, tad šį sūrį panaudojau kepant šokoladinį keksą.
Reikės:
300 g kvietinių miltų
250 g tofu sūrio
200 g sviesto
100 g cukraus
50 g kakavos miltelių
žiupsnelio druskos
1,5 A Š kepimo miltelių
1 kiaušinio
Gaminimas:
Tofu sūrį išplakite su kiaušiniu iki vientisos masės.
Kitame inde sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir suberkite cukrų. Išplakite iki purumo.
Miltus persijokite, įberkite kakavos miltelius, druską ir kepimo miltelius.
Išmaišykite.
Į miltų mišinį sukrėskite sviesto - cukraus masę bei plaktą tofu sūrį su kiaušiniu.
Viską gerai išmaišykite.
Jei tešla kieta - įpilkite 50 ml pieno.
Vėl viską gerai išmaišykite.
Galutinis rezultatas turi būti puri, šilkinė, grietinės tirštumo tešla.
Kekso formą ištepkite sviestu.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Pagamintą tešlą supilkite į kepimo skardą.
Kepkite 45 minutes.
Kaksui iškepus - palikite ataušti.
Apiberkite cukraus pudra.
SKANAUS!
P.S. išvada - nevalgysi baltymingo sojų varškės produkto - orgamizmas negaus reikiamų medžiagų - būsi silpnas, neturėsi jėgų kautis (konfu).
Receptas pagautas iš čia: - http://www.tastespotting.com/search/tofu/1
Grazi fotosesija, idomus receptas :) surimuojant, galima sakyti - puiku :)
AtsakytiPanaikintiRūta, didelis didelis AČIŪŪŪŪŪŪŪ :)
AtsakytiPanaikintio bandei kada pati pasigaminti tofu? buvau nustebusi, kaip neįtikėtinai paprasta, tik terlionės daug :)
AtsakytiPanaikinti