Baigėsi šventės, bet...
Valgyti ir toliau norisi.
Po maratono - kepu, valgom, kepu - valgom saldumynų jau nebesinori, nors kai akys pamato, skrandis neatsisako :).
Dar taip kokia savaitė kita ir į dėvimus rūbus nebeįlįsčiau...
Šeimyna jau kelinta diena vis užsimena, kad nori picos.
Naminės :)
Kepėm naminę picą su šprotais
4 valgytojams reikės:
įdarui:
skardinės šprotų aliejuje (150g)
ryšelio šviežių krapų
saujos šviežių pipirnės daigų
1 didelio svogūno
grūstų juodųjų pipirų (pabarstymui)
3 V Š pomidorų padažo picoms
100 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio (naudojau "Džiugą")
2 V Š alyvuogių aliejaus
miltų kepimo skardai pabarstyti
Gaminimas:
Tešlą užminkiau taip, kaip picai "Margarita".
Kai tešla pakilo, dar ją perminkiau ir ant miltuoto paviršiaus plonai iškočiojau.
Tešlą įklojau į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą.
Patepiau alyvų aliejumi ir aptepiau pomidorų padažu.
Svogūną nulupau ir supjausčiau plonais pusžiedžiais.
Išdėliojau ant picos pagrindo.
Ant jo išdėliojau ir šprotus, pabarsčiau grūstais juodaisiais pipirais.
Apibėriau smulkintais krapais.
Ant krapų užtarkavau sūrio.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol picos padas pakilo, sūris išsilydė.
Picai iškepus, viršų apibarsčiau pipirnėmis.
Skaniausia - šilta.
SKANAUS!
Įdomi kombinacija. Esu valgius su ančiuviais, tai labai patiko, bet su šprotais net negirdėjus ir skonį sunku įsivaizduoti. Drąsu ;)
AtsakytiPanaikintiTurėtų būti skani :) Valgiau net su silke, visai nesitikėjau, kad gali būti valgoma, tad, manau, kad ir su šprotais ne ką prasčiau..
AtsakytiPanaikintiAguonėle, skonis pakankamai švelnus, sūris duoda truputį pikantiškumo. Nebaisu ir valgyti -vienas malonumas :)
AtsakytiPanaikintiAusrra, mums patiko ši pica
AtsakytiPanaikintireceptas geras :) Darau beveik taip pat, tik vietoj šprotų, dedu sardines ir gaunasi labai skaniai :) dar pomidorų pora riekelių pridedu, o tada tai išvis geras skonis.
AtsakytiPanaikintiMindaugai, faina, bus proga kada ir mums su sardinėmis išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiNeteko valgyt su šprotais, bet manau būtų skanu.
AtsakytiPanaikinti