Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. sausio 20 d., penktadienis

Masala chai

Meduolių sezonas baigėsi...
O prieskonių jiems liko...
Neabejoju, kad ir jūsų virtuvės lentynoj pūpso kur užkištas maišelis su meduolių prieskoniais...
Nelaikykit, nes kitų metų Kalėdų kepiniams bus jau netinkami - išsivadėję :(.
Prieskoniai jau tokie aikštingi "padarai" - kvapniausi būna ką tik sumalti, paskui po truputį, po truputį išleidžia savo dvasią...
Ar esat kada gėrę indiškos arbatos su daug kvapnių prieskonių, pagardintos pieno ir šaukšteliu medaus.


MASALA CHAI arba dar vadinama "jogų arbata" - tikras geros nuotaikos, naujų jėgų užtaisas.
Arbata šildo, prieskoniai stimulioja, o pienas suteikia jėgų.
Jogai jos išgeria iki 5 litrų per dieną :).
Va, iš kur toks jėgų antplūdis ir minčių nuskaidrėjimas.
Siūlau pabandyti ryte vietoj puodelio kavos, sušalus sušilti išgėrus puodelį šio gėrimo.
Neabejoju, kad patiks ir greit pamėgsit :).


4 puodeliams šio kvapnaus gėrimo reikės:

8 gvazdikėlių
8 žaliojo kardamono ankštelių
1 cinamono lazdelės
1/2 A Š juodųjų pipirų (nemaltų)
1/2 A Š pankolio sėklų (arba 1anyžiaus žvaigždutės)
500 ml užvirinto ir truputį pravėsinto vandens
3 A Š žaliosios arbatos (naudojau Darjeeling)
2 V Š medaus
1 cm imbiero šaknies
2 A Š preskonių mišinio meduoliams
500 ml pieno


Gaminimas:

Užvirintu ir praaušintu vandeniu užplikiau arbatžoles.
Nemaltus prieskonius sumaliau, sumaišiau su meduolių prieskoniais ir subėriau į užplikytą arbatą.
Imbiero šankį nulupau ir susmulkinau.
Subėriau į indą su arbata.
Pieną pakaitinau iki virimo, ištirpinau medų ir supyliau į indą su užplikyta arbata.
Išmaišiau ir viską pakaitinau ant silpnos ugnies 10 minučių, indą uždengus dangčiu.
Paruoštą arbatą perkošiau ir supilsčiau į stiklines.


SKANAUS!
P.S. Idėja iš žurnalo  °C

4 komentarai:

  1. Atrodo gražiai ir skaniai, bet nelabai mėgstu tokių prieskoningų gėrimų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o aš kaip tik laaaaabai mėgstu tokias arbatas :) vat reiks imti ir pasigaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egidija, labai skanus gėrimas :) Saikingai saldus ir kvapnus prieskoniais:)
    Būtinai pasigamink !

    AtsakytiPanaikinti