Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Pyragas su obuoliais ir razinomis


Vis dar stebiuosi ir neatsistebiu, kad pasaulyje (tiesiog pašonėje) yra žmonių, viską darančių (turbūt net nesuvokiančių), kad būtų tik sunkiau...
Nekenčiu tokių dienų, tokių momentų...
Tiesiog...
Kai sunku, kai aplinka kartina gyvenimą - aš nepuolu prie šaldytuvo ir nekemšu visko, kas po ranka pakliūva.
Nieko tuomet neveikiu - rankos nekyla.
Deja, negaliu pamiršti, kad namie be manįs ir be neigiamos aplinkos yra dar du žmogeliukai, norintys valgyti, norintys ramybės ir šypsenos veide, apkabinimo...
Receptas toks - visas negandas į šalį, stiklinė šalto vandens ir nuotaika praskaidrėja, akyse šviesiau pasidaro.
O jau tada - kimbam į darbus :).
Šįkart nepasidalinsiu jokiu pačios surastu receptu.
Pyragas, kurį gavau dovanų su dar visa krūva skanėstų.
Nepamanykit nieko kito - pyragas, kurį reikėjo kepti (negavau jau iškepto).
Dr. Oetker mišinys pyragui šįkart pasitarnavo kepant Obuolių pyragą su razinomis


Reikės:

pakelio mišinio obuolių pyragui
4 vidutinio dydžio obuolių
50 g sviesto
1 kiaušinio
4 V Š nuplautų razinų
1 V Š malto cinamono
500 ml neriebios grietinėlės (naudojau pieną ir 40 g tirpinto sviesto)

Gaminimas:

Tešlai skirtą mišinį supyliau į dubenį.
Įmušiau kiaušinį ir supyliau ištirpintą sviestą.
Viską išsukau mediniu šaukštu, paskui išminkiau rankomis.
Tešla puri ir minkšta.
Palikau ją pusvalandžiui šaltai.
Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojau iškočiota tešla, padarydama 2 cm. kraštelius.
Obuolius nulupau, išskobiau sėklalizdžius.
Perpjoviau kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojau ant tešlos (gaminimo eiga yra parodyta ant pyrago mišinio pakuotės).
Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridėjau nuplautų razinų, taip įdarytus obuolius apibarsčiau maltu cinamonu.
kremas
kremui skirtą mišinį ištirpinau 100 ml šalto pieno.
Išmaišiau.
Likusį pieną su 40 g sviesto pakaitinau iki virimo.
Maišydama supyliau jau pagamintą kremo masę.
Pakaitinau dar 1-2 minutes nuolat maišydama, kad neprisviltų.
Kremas sutirštėjo.
Jį supyliau ant obuolių, išdėliotų tešloje.


Pyragą kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Iškepusį palikau valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. man tas idaras mmmm atrodo.... pagrndui naudosiu migdolu miltus... na bet tas pudingas ant obuoliu.... kaip tik puse 11 vakaro ir ziurinet tokias foto :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, va, apetitas bežiūrint atsiranda ;). Pudingo sluoksnis puikus - net atšalus pyragus nesukietėja. Nūba toks pinkštutis viduje. Jei pati viską gaminsi - naudok pudingo miltelius. Rezultatas bus geras.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kristina, o sakyk pudingo miltelius vietoj ko naudot? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. jei neturi Dr. Oetker mišinio obuolių pyragui ir pyragą kepsi pati - naudok pudingo sluoksniui (šiiaip jis yra obuolių pyrago pakuotėj).

    AtsakytiPanaikinti