Mums labai patiko :)
Sriubai reikės:
2 litrų vandens
2 kubelių daržovių sultinio
žiupsnelio džiovintų petražolių
žiupsnelio kumino sėklų
žiupsnelio baziliko
vidutinio dydžio saliero gumbo (apie 300 g)
Gaminimas:
Puode užvirinkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius.
Kai sultinys ištirps, kaitrą sumažinkite ir suberkite stambiai tarkuotą salierą.
Uždenkite puodą ir virkite 20 minučių.
Suberkite likusius prieskonius.
Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir luktelėkite 5 - 10 minučių.
Labai skanu su ką tik iškepta sluoksniuota indiška duonele.
Plokščia sluoksniuota indiška duona "paratha" su sėlenomis ir prieskoninėmis žolelėmis
Reikės:
150 g ruginių miltų
2 V Š avižų sėlenų
110 ml šalto vandens
1/2 A Š druskos
žiupsnelio bazilikų
žiupsnelio raudonėlių
svogūno
saujos smulkintų šviežių krapų lapelių
Gaminimas:
Dubenyje miltus sumaišykite su druska, sėlenomis.
Tirpintą sviestą (3 šaukštus) supilkite į tešlą.
Pirštais viską išmaišykite, kad sviestas susimašytų su miltais ir pasidarytų minkšti trupiniai.
Supilkite vandenį, prieskonius, išspaustą česnaką, smulkiai supjaustytą svogūną.
Išminkykite tešlą.
Tešla neturi lipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar šiek tiek miltų.
Uždenkite ir palikite 2 valandoms pailsėti.
Iškočiokite ploną tešlos lakštą, aptepkite tirpintu sviestu.
Perlenkite pusiau ir vėl aptepkite sviestu.
Dar kart perlenkite. Luktelėkite, kol sviestas sustings tešloje.
Sulankstytą tešlą plonai iškočiokite.
Išpjaukite norimo dydžio apskritimus (ne didesnius, nei Jūsų keptuvės dugno skersmuo).
Keptuvę nepridegančiu dugnu įkaitinkite be riebalų.
Dėkite po vieną paplotėlį. Kepkite minutę.
Apkepusią pusę patepkite tirpintu sviestu.
Vėl apverskite ir aptepkite sviestu kepkite dar minutę antrą paplotėlio pusę.
Kepkite tol, kol duonelės bus gražios rusvos spalvos.
Skaniausios - dar šiltos.
SKANAUS!
P.S. receptai iš knygos Harė Krišna VEGETARINIAI VALGIAI 1994
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą