Taip knietėjo parašyti "vegetariška", bet... naudoju pieną ir sviestą, kurių griežtai vegetarizmo principų besilaikantys vegetarai, deja, nevalgo...
Tegul bus tiesiog lazanija be gyvūninės kilmės mėsos.
Reikės:
makaronų lakštų su špinatais lazanijai (sunaudojau 12)
bologneze padažui
3 V Š aliejaus
200 g sojų mėsos
2 kubelių daržovių sultinio
2 didelių svogūnų
4 skiltelių česnako
2 didelių morkų
2 paprikų
2 paprikų
2 saliero lapkočių
1 A Š maltų kuminų
A Š raudonėlių
1 A Š bazilikų
1 A Š maltos kalendros
2 lauro lapų
100 ml raudonojo vyno
1 litro konservuotų pomidorų be odelių
3 V Š pomidorų padažo
bechamel padažui
50 g sviesto
2 V Š miltų
žiupsnelio druskos
0,5 A Š malto muskato riešuto
500 ml pieno
50 g tarkuoto parmezano ar kokio kito kieto sūrio
Gaminimas:
Sojų mėsą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų.
Uždenkite indą dangčiu ir palikite mirkti 30 minučių.
Mėsai išmirkus, nupilkite vandenį.
Mėsą dėkite į puodą, užpilkite švariu vandeniu tiek, kad apsemtų.
Sudėkite sultinio kubelius.
Viską virkite ant nedidelės ugnies 20 minučių, kad sojų mėsa suminkštėtų.
Kol sojų mėsa verda, nuskuskite ir susmulkinkite daržoves.
Salierų lapkočius - griežinėliais.
Svogūnus ir paprikas - kubeliais.
Morkas sutarkuokite stambiai.
Česnakų skilteles išspauskite.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintas daržoves.
Maišydami apkepinkite daržoves, suberkite išvirtą ir nusunktą sojų mėsą, paskaninkite viską prieskoniais, druska, supilkite vyną, sudėkite pjaustytus konservuotus pomidorus ir dar viską maišydami pakaitinkite apie 5 - 7 minutes.
Baltąjam padažui į puodą dėkite gabalėliais supjaustytą sviestą.
Ištirpinkite, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite, kol masė įgaus auksinę spalvą.
Maišydami po truputį pilkite pieną ir toliau maišykite.
Padažo masė turi būti grietinės tirštumo ir vientisa.
Berkite žiupsnelį druskos, paskaninkite maltu muskato riešutu.
Sutarkuokite sūrį ir suberkite į jau paruoštą padažą.
Lazanijos sluoksniavimas
Turimos kepimo skardos (aukštais kraštais ir neatsegamais šonais) dugnan dėkite 2 V Š bologneze padažo.
Tolygiai paskirstykite.
Vienas šalia kito dėkite makaronų lakštus lazanijai.
Ant sudėtų lakštų paskirstykite bologneze padažo sluoksnį.
Ant šio užpilkite bechamel padažo sluoksnį.
Tada vėl sluoksniuokite vienas prie kito makaronų lakštus, pilkite padažus ir taip, kol sunaudosite makaronų lakštus ir padažus.
Paskutinysis - viršutinis sluoksnis turi būti baltojo bechamel padažo.
Viską susluoksniavę, skardą su lazanija pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes.
SKANAUS!
„Taip knietėjo parašyti "vegetariška", bet... naudoju pieną ir sviestą“ – ir sūrį :) Pirmuosius būtų visai paprasta pakeisti sojų pienu ir aliejum/margarinu, su sūriu sudėtingiau, berods niekas neveža veganiško sūrio į Lietuvą...
AtsakytiPanaikintiŠią galima pavadinti vegetariška, o be pieno, sviesto, surio- veganiška :)
Panaikinti