Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 15 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Tiršta raudonųjų lęšių, džiovintų cukinijų ir morkų sriuba


Ir vėl nauja diena.
Diena po praėjusios Meilės dienos...
Kaip jaučiatės? :)
Mes, vakar prisišveitę vanilinės panna cottos, raudonojo vyno želė ir prisigėrę masala chai  saldumynų jau nebenorim...
Pusryčiams skrandukus gaivinom naminiu jogurtu su granola.
Pietums virėm tirštą, sočią, Rytais kvepiančią raudonųjų lęšių, džiovintų cukinijų ir morkų sriubą.


Reikės:

4 morkų
1 vidutinio dydžio saliero gumbo
1 didelio svogūno
1 A Š kuminų
1  A Š maltų kalendros sėklų
žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių
1 l vandens
druskos pagal skonį
žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų petražolių lapelių
saujos stambiai tarkuoto kietojo sūrio


Gaminimas:

Nuluptą svogūną, morkas, saliero gumbą supjaustykite vienodo dydžio kubeliais.
Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūną ir salierą, kol suminkštės.
Į puodą pilkite užvirintą vandenį, ištirpinkite sultinio kubelius.
Į paruoštą sultinį suberkite pjaustytas morkas, apkepintus salierus ir svogūnus.
Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol daržovės suminkštės (apie 20 min.).
Daržovėms baigiant virti, suberkte nuplautus lęšius, džiovintų cukinijų griežinėlius, sriubą paskaninkite prieskoniais, druska ir dar pavirkite 10 min., jei Jūsų naudojami lęšiai - skaldyti, jei neskaldyti - virti teks ilgiau.
Puodą su sriuba nukaiskite nuo ugnies ir uždengę dangčiu dar palaikykite 10 min.
Pilkite sriubą į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu sūriu.


SKANAUS!
P.S. recepto idėja iš žurnalo VIRTUVĖ

2 komentarai: