Šis patiekalas tiems, kurie griežtai nesilaiko katalikybės nustatytų taisyklių - Gavėnios laikotarpiu laikytis pasninko t.y. nevalgyti mėsos, nepiktnaudžiauti pieno produktais ir kitais gardumynais. Žodžiu - valgyti skaikingai :).
Nuo pasninko atleidžiam pagyvenę žmonės, maži vaikai, besilaukiančios ir maitinančios moterys ir studentai. Jei jūs priklausot bent vienai kategorijai - šis patiekaliukas Jums :).Reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
500 g kiaulienos kumpio
300 g konservuotų morkų su razinomis
1 stiklinės pomidorų padažo
1 A Š 5 pipirų mišinio
1 A Š čiobrelių
2 V Š druskos
1 svogūno
1 kiaušinio
3 skiltelių česnako
medinių pagaliukų
Gaminimas:
Kumpį, česnakus ir svogūną sumaliau mėsmale, sudėjau prieskonius, įmušiau kiaušinį ir viską gerai išmaišiau.
Nugarinę supjausčiau 2 cm pločio "riekėmis".
"Pamušiau", pabarsčiau druska ir palikau 15 min.
Ant kiekvieno "išmušto" nugarinės gabalėlio dėjau 1 A Š konservuotų morkų.
Ant viršaus užkroviau po 1 V Š faršo.Apačioje likusios nugarinės kraštus suėmiau ir sutvirtinau mediniu smeigtuku.
Taip paruoštus kepsniukus aptepiau storu pomidorų padažo sluoksniu.
Sudėjau į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepiau 190 laipsnių orkaitėje 50 min.
Kepant reikia kas 15 min apšlakstyti vandeniu, kad iškepę nebūtų "sausi".
Iškepusius patiekiau su karštomis virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais.
SKANAUS!
A casa ti ringrazierebbero un mondo! Gran bella ricetta!Un abbraccio e buonissima serata
AtsakytiPanaikintiMolte grazie mia cara :)
AtsakytiPanaikinti