Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Jūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozzarella sūriu

Reikės:

4 jūros lydekų
3 morkų
3 didelių bulvių
2 didelių svogūnų
300 g mozzarellos sūrio
200 g šaldytų žirnelių
1 V Š druskos
1 V Š juodųjų maltų pipirų
petražolių
krapų
pipirnių
2 V Š marinuotų kaparėlių
4 skiltelių česnako
4 didelių lakštų folijos

Gaminimas:

Žuvį atšildžiau, nuvaliau.
Ištryniau druska ir maltais pipirais.
Palikau valandai.
Folijos lakštus patepiau aliejumi.
Bulves ir morkas supjausčiau griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais.
Bulves, morkas, svogūnus ir žirnelius padalinau į 4 dalis.
Ant kiekvieno paruošto folijos lakšto dėjau po dalį bulvių, morkų, žirnelių ir svogūnų.
Daržoves apibarsčiau druska, krapais ir petražolėmis.
Tada dėjau po 3 riekeles sūrio.
Ant sūrio pagulžiau po žuvį, kimštą česnako griežinėliais.
Vėl uždėjau 3 riekeles sūrio ir apibėriau kaparėliais.
Folijos lakštų kraštus suėmiau, sandariai užlenkiau. Tą patį padariau ir su galais.
Turi būti sandarūs, pailgi vokai.
Skystis kepant neišbėga ir viskas troškinasi.
Taip paruoštus kepsnius sudėjau į kepimo skardą.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
Iškepusius kepsniukus apibarsčiau žalumynais.
SKANAUS!

2 komentarai:

  1. Kazkur jau buvau maciusi si recepta internete pries kokius 6 men, o gal ir daugiau. Ir nuotrauka, jei neklystu buvo tokia pati :) Gaminau, visai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Receptas ir nuotrauka buvo įdėti vienam konkurse :)

    AtsakytiPanaikinti