Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

Bazilikų Pesto arba žingsniu arčiau Italijos

Nors dabar ir ne pats geriausias laikas gaminti prieskoninių žolių padažus pagardus ir kitus "paskanus", nes žolelės atvežtos iš kitur, ar užaugintos po plėvele ir lempomis. Vadinasi, vitaminų ir kito gėrio savyje turi ne tiek jau ir daug...  O ant palangės neauga...Bet, kada norisi, kada labai labai norisi žalumos, šviežio kvapo ir skonio - visos priemonės tikslui pasiekti būna tinkamos ;).
Labai norėjau savaitgaliui kažko kvapnaus, pikantiško su lengvo aštrumo gaidele.
Puikiai tam tiko ir pritiko universalusis bazilikų pesto.

Reikės:

60 g (3 pakuočių) baziliko lapų, o jei gyvenate ten, kur jie dabar natūraliai (ne ant palangės) auga - trijų didelių saujų
1 skiltelės česnako
žiupsnelio stambios jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų
3 V Š tarkuoto parmezano ar kokio kito kietojo sūrio
3 V Š šaltai spausto alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių

Gaminimas:

Nuplautus ir nuskintus nuo kotelių bazilikų lapus, sutrintą česnako skiltelę, druską, maltus pipirus sudėjau į smulkintuvą.
Susmulkinau iki vientisos masės.
Gautą masę sudėjau į dubenėlį, subėriau tarkuotą sūrį ir supyliau aliejų.
Viską išmaišiau.
Reikia paragauti, jei trūksta druskos ar pipirų - dar įdėkite pagal savo skonį.
Viskas turi būti grietinės konsistensijos.
Prieš valgant siūlau apšlakstyti citrinos sultimis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą