Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Sotusis vištienos pyragas

Tai bene mėgiamiausias ir dažnausiai gaminamas patiekalas mano virtuvėje.
Klasikinis vištienos pyragas gaminamas kiek kitaip - į kepimo indą sukrečiamas pyragui skirtas turinys ir visa tai uždengiama sluoksnuotos tešlos "dangčiu".
Aš šį kepinį patobulinau savaip - tešla išklojau kepimo skardą, sudėjau visą turinį ir tada dar vieną tešlos sluoksnį "viršų" uždėjau.
Kepant tešla permirksta įdaro sultimis, sugeria visus prieskonių kvapus ir pyragas būna kvapnus, sultingas ir skanus.
Galima naudoti vištienos filė arba blauzdeles, tik tuo atveju jas reikia nupjaustyti nuo kaulų ( jei esat kantrūs, tai nebus sudėtinga ;)).

Reikės:

300 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 V Š kmynų
4 mėsingesnių vištienos šlaunelių
1 didelio svogūno
3 morkų
1 nedidelio saliero gumbo
150 g konservuotų kukurūzų
200 g konservuotų pomidorų be odelių
žiupsnelis maltų kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų
1 A Š čiobrelių
sauja šviežių bazilikų lapelių
sauja razinų be kauliukų
druskos pagal skonį
4  V Š aliejaus kepimui
1 stiklinės vandens
1 kiaušinio

Gaminimas:

Vištų šlauneles "nukaulinėjau".
Odeles išmečiau, kauliukus palikau sultiniui virti.
Mėsytę supjausčiau smulkiais gabalėliais ir apkepiau keptuvėje, kol gražiai pagelto.
Mėsai apkepus, ją išėmiau.
Toje pat keptuvėje apkepiau smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotą salierą ir kubeliais pjaustytas morkas.
Daržovėms apkepus, jas ir mėsą sukrėčiau į puodą, užpyliau stikline vandens ir patroškinau 10 min.
Subėriau prieskonius, susmulkintus pomidorus kartu su jų sultimis, nuplautas razinas, kukurūzus.
Dar viską pamaišydama troškinau 15 min. ant nedidelės ugnies.
Jei matysite, kad skysčio gerokai sumažėjo - įpilkite dar vandens.
Paragavau, ar visko užtenka. Jei taip, puodą su troškiniu nukeliam ir dirbam toliau.
Kepimo skardą išklojau sluoskniuota bemiele tešla (perku jau iškočiotą), palikdama kraštus aukščiau, kad būtų prie ko tvirtinti "dangtį".
Supyliau įdarą, išlyginau, kad jis vienodai pasiskirstytų.
Švelniai paspausdama uždėjau viršutinį tešlos sluoksnį pirštais užspaudžiau kraštelius.
Aštriu peiliu keliskart įstrižai įpjoviau viršų, kad kepant išeitų susidarę garai ir pyrago viršus nesusproginėtų.
Aptepiau plaktu kiaušiniu ir pabarsčiau kmynais.
Kepiau 190 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
SKANAUS !






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą