Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Pikantiškas kalmarų troškinys

Reikės:

1 kg bulvių
žiupsnelio stambios jūros druskos
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
2 V Š sviesto
saujos mėtų šakelių su lapais
2 V Š šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
2 kalmarų be odos
2 raudonųjų svogūnų
saujos petražolių lapelių
2 skiltelių česnako
2 citrinų

Gaminimas:

Bulves nuskutau ir išviriau pasūdytame vandenyje su mėtų stiebais.
Išvirusias bulves nusunkiau ir palikau, kad išgaruotų drėgmė.
Kiekvieno išvalyto kalmaro viršutinę dalį įpjoviau kaip armoniką - paėmiau kalmarą, į jo ertmę įkišau platų peilį, kitu peiliu supjausčiau viršutinę dalį centimetro atstumo rėželiais.
Sudėjau kalmarus į dubenį, pabarsčiau druska ir pipirais.
Į keptuvę dėjau sviestą ir supyliau aliejų.
Subėriau bulves, lengvai mentele jas patrupindama. Maišydama pakepiau apie 10 min., kol lengvai paskrudo.
Sudėjau žiedeliais pjaustytus svogūnus, petražolių lapelius ir viską išmaišiau.
Kai svogūnai pakepė, išdėjau bulves į lėkštę.
Keptuvėje iš abiejų pusių apkepiau kalmarus.
Neišsigąskite, jei kepdami jie pradės trauktis.
Ant bebaigiančių kepti kalmarų užbėriau susmulkintus česnakus, petražoles ir mėtas.
Keptuvę uždengiau dangčiu ir lengvai krestelėjau, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
Į keptuvę su kalmarais atgal sudėjau bulves su svogūnais.
Viską išmaišiau.
Reikia paragauti, ar užtenka prieskonių, druskos.
Jei skonis tenkina, išspauskite citrinų sultis ir jomis apšlakstykite troškinį.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą