Druska mūsų namuose "valgoma" labai saikingai ir greit nesibaigia. Nedraugiška aš druskai, nors kada reikia konservuoti ar ką nors pasūdyti - labai susidraugaujam...
Ar žinojote, kad pirmykščiai žmonės, užsiimdami rinkimu, vėliau - medžiokle, druskos organizmui gaudavo tik iš juos supančios aplinkos - augalų, uogų ir iš sumedžiotų gyvūnų mėsos bei kraujo.Tai vagi kaip būdavo. O kaip dabar?
Mano virtuvėje druska tik tiek naudojama, kiek reikia paryškinti patiekalų skonį.
Kartais visai smagu "padruskinti" tuos maisto produktus, kurių, atrodo, net mintis nekiltų sūdyti.
Šį kartą - sūdytos citrinos. Nesąmonė?Pasirodo, kad net labai sąmoningas ir pavykęs sprendimas. Rūgštelė su sūrumu.
Nedrįstu sakyti, kad kai gali būti garnyras... Man tai - skanus, kvapnus pagardas kepant mėsą, vištieną.
Iškepus citrina lieka kvapni, nes druska neleidžia išgaruoti žievelėje esantiems eteriniams aliejams, o rūgštumas, susimaišęs su sūrumu suteikia pikantišką skonį.
Reikės:
6 vidutinio didumo citrinų
8 V Š rupios jūros druskos
sandaraus indo (aš naudojau stiklainį)
Gaminimas:
Citrinas gerai nuploviau karštu vandeniu.
Kiekvieną perpjoviau į 4 dalis.
Po 4 skilteles dėjau į stiklainį ir užpyliau kupinu šaukštu druskos.
Sluoksniavau tol, kol tilpo.
Taip susluoksniuotų citrinų viršutinį slioksnį užpyliau druska, paspaudžiau, kad atsiradę sultys apsemtų ir uždariau indą dangteliu.
Palikau 2 paroms kambario temperatūroje sūdytis.Po 2 parų padėjau į šaldytuvą.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą