Reikės:
2 svogūnų
žiupsnelio 5 pipirų mišiniopetražolių
čiobrelių
baziliko
šalavijo lapelių (gali būti šviežūs arba džiovinti)
2 kiaušinių
200 g fermentinio sūrio
Gaminimas:
Į tarkius įmušiau kiaušinį, įbėriau druskos, pipirų mišinio ir smulkiai supjaustytą svogūną.
Išmaišiau. Tarkius užpyliau stikline verdančio vandens, kad užpliktų.
Faršą sumaišiau su prieskoniais, įmušiau kiaušinį, subėriau smulkiai pjaustytą svogūną.
Gerai viską išminkiau.
Karščiui atsparų indą patepiau riebalais ir sukrėčiau puse tarkių masės.
Padariau graikinio riešuto dydžio mėsos kukuliukus ir išdėliojau ant supiltų tarkių.
Ant viršaus užpyliau likusius tarkius, išlyginau paviršių.
Sūrį sutarkavau stambiai "burokine" tarka ir paskleidžiau ant pyrago viršaus.
Likusias 5 bulves supjausčiau 1.5 - 2 cm. riekelėmis ir ratais išdėliojau ant pyrago viršaus.
Pabarsčiau druska, petražolėmis ir pipirais.
Paskutinis žingsnis - šalavijų lapai.
Juos susmaigsčiau tarpe pjaustytų bulvių.
Kepiau 180 laiksnių orkaitėje 50 minučių.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą