Reikės:
500 g vištienos kepenėlių
500 ml pieno
200 ml saldaus raudono vyno
2 V Š aliejaus
1 V Š brendžio
100 g sviesto
1 V Š stiprios kavos
1 A Š druskos
1 saujelė petražolių
2 skiltelių česnako
Gaminimas:
Kepenėles užpyliau pienu ir palikau šaltai mirkti nakčiai.
Vyną pakaitinau ant silpnos ugnies, kol liko tąsus sirupas.
Išmirkusias piene kepenėles nusausinau ir pakepiau įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrudo.
Išėmiau.
Brendį pakaitinau, kad išgaruotų alkoholis.
Kepenėles, brendį, vyno sirupą, sviesą, kavą ir išspaustą česnaką sutryniau smulkintuvu.
Gautą masę paskaninau druska ir petražolėmis.
Supilsčiau į mažus indelius, ant viršaus užpyliau lydytu sviestu, kad neapdžiūtų.
Padėjau šaltai, kad pastingtų.SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą