Blynus galėčiau kepti ir kepti...
Ir valgytojų nuolat būtų.
Šie blynai buvo kepti Užgavėnėms ir dar konkursui.
Kiek neįprastas derinys - rikotos sūris, kuris paprastai nebūna riebus, tačiau kepdamas išsipučia ir blynai būna purūs ir minkšti.
Skaniausi, bent jau man - ką tik iš keptuvės:).
Rekiės:
400 g rikotos sūrio
180 ml pieno
4 kiaušinių
150 g miltų
1 A Š kepimo miltelių
6 V Š šaldytų juodųjų serbentų (arba kitokių uogų)
žiupsnelio druskos
2 V Š cukraus
cukraus pudros pabarstymui
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Dubenyje išmaišiau rikotos sūrį, pieną ir kiaušinių trynius.
Į gautą masę susijojau miltus su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakiau iki standžių putų ir atsargiai, kad per daug neišeitų oras, įmaišiau į jau turimą masę.
Į įkaitintą keptuvę vienam blynui dėjau po 1 V Š tešlos, ant viršaus užbėriau uogų.
Iškeptus pabarsčiau cukraus pudra ;).
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą