Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Rikotos sūrio blynai su juodaisiais serbentais

 
Blynus galėčiau kepti ir kepti...
Ir valgytojų nuolat būtų.
Šie blynai buvo kepti Užgavėnėms ir dar konkursui.
Kiek neįprastas derinys - rikotos sūris, kuris paprastai nebūna riebus, tačiau kepdamas išsipučia ir blynai būna purūs ir minkšti.
Skaniausi, bent jau man - ką tik iš keptuvės:).

Rekiės:

400 g rikotos sūrio
180 ml pieno
4 kiaušinių
150 g miltų
1 A Š kepimo miltelių
6 V Š šaldytų juodųjų serbentų (arba kitokių uogų)
žiupsnelio druskos
2 V Š cukraus
cukraus pudros pabarstymui
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Dubenyje išmaišiau rikotos sūrį, pieną ir kiaušinių trynius.
Į gautą masę susijojau miltus su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakiau iki standžių putų ir atsargiai, kad per daug neišeitų oras, įmaišiau į jau turimą masę.
Į įkaitintą keptuvę vienam blynui dėjau po 1 V Š tešlos, ant viršaus užbėriau uogų.
Iškeptus pabarsčiau cukraus pudra ;).
 
 
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą