Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

Duona su alyvuogėmis ir svogūnais itališkiems pusryčiams (2)

Labai norėjosi pikantiškos duonos.
Tiesiog buvo mintis savaitgalio pusryčius pagaminti su itališku prieskoniu.
Kad būtų ne kasdieniška (savaitgalis juk), ne per sudėtinga gaminti ir...skanu.
Viena iš sudėtinių pusryčių dalių - itališka duona, kurią, kiek teko pastebėti, kepa ir graikai.

Reikės:

450 g kvietinių miltų
300 g speltos miltų
1 A Š druskos
1 A Š kepimo miltelių
1 V Š cukraus
1 V Š džiovintų rozmarinų
125 ml drungno vandens
100 ml alyvuogių aliejaus
300 g indelio žaliųjų alyvuogių be kauliukų
300 g indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 didelio svogūno

Gaminimas:

Dubenyje sumaišiau miltus su druska, rozmarino lapeliais, kepimo milteliais.
Svogūną nulupau ir smulkiai supjausčiau.
Alyvuoges, kiekvieną jų, padalinau į keturias dalis.
Į dubenį su miltų mišiniu subėriau smulkintą svogūną, alyvuoges ir supyliau vandenį.
Išminkiau tešlą.
Tešla sunkiai munkosi, nes dėl daug priedų  - trupa.
Minkiau tol, kol tapo nebebiri ir pagal galimybes - vientisa.
Išminkytą palikau valandai "pailsėti".
Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių.
Suformavau apvalų kepaliuką, įdėjau į aliejumi pateptą skardą ir pašoviau kepti.
Praėjus 25 minutėms duonos kepaliuko viršų patepiau aliejumi ir toliau palikau kepti dar 20 minučių.
Skaniausia ši duonelė - šilta.
SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą