Labai norėjosi pikantiškos duonos.
Tiesiog buvo mintis savaitgalio pusryčius pagaminti su itališku prieskoniu.Kad būtų ne kasdieniška (savaitgalis juk), ne per sudėtinga gaminti ir...skanu.
Viena iš sudėtinių pusryčių dalių - itališka duona, kurią, kiek teko pastebėti, kepa ir graikai.
Reikės:
450 g kvietinių miltų
300 g speltos miltų
1 A Š druskos1 A Š kepimo miltelių
1 V Š cukraus
1 V Š džiovintų rozmarinų
125 ml drungno vandens
100 ml alyvuogių aliejaus
300 g indelio žaliųjų alyvuogių be kauliukų
300 g indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 didelio svogūno
Gaminimas:
Dubenyje sumaišiau miltus su druska, rozmarino lapeliais, kepimo milteliais.
Svogūną nulupau ir smulkiai supjausčiau.
Alyvuoges, kiekvieną jų, padalinau į keturias dalis.
Į dubenį su miltų mišiniu subėriau smulkintą svogūną, alyvuoges ir supyliau vandenį.
Išminkiau tešlą.
Tešla sunkiai munkosi, nes dėl daug priedų - trupa.
Minkiau tol, kol tapo nebebiri ir pagal galimybes - vientisa.
Išminkytą palikau valandai "pailsėti".Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių.
Suformavau apvalų kepaliuką, įdėjau į aliejumi pateptą skardą ir pašoviau kepti.
Praėjus 25 minutėms duonos kepaliuko viršų patepiau aliejumi ir toliau palikau kepti dar 20 minučių.
Skaniausia ši duonelė - šilta.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą