Tikros arabiškos duonos nusišypsojo laimė paragauti Egipte, beduinų kaimelyje.
Paprastai tokio tipo duona kepama specialioje krosnyje - tondyriuje, kur temperatūra pakyla iki 250 - 300 laipsnių.
Beduinės plonai iškočiotos tešlos lakštus kepė ant "krosnies" - metalo lakšto, padėto ant akmenų krūvos, pakuroms naudojant sausą kupranugarių mėšlą.
Išskirtinai tai daro moterys.
Vyrai pasirūpina tik pakuromis.
Tokio tipo duona naudojama valgant bet kokį patiekalą - sriubas, užkandžius, dažant dažinius.Iškepta duonelė būna elastinga ir labai apetitiškai valgoma :).
Mes dar šiltą susiplėšėm gabaliukais, pasiskaninom džiovintais pomidorais bei kaparėliais ir sukramsnojom.
Reikės:
500 g miltų
20 g mielių
2 kiaušiniai
125 ml vandens
5 V Š natūralaus jogurto
druskos
2 V Š cukraus
2 V Š alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Į šiltą vandenį subėriau cukrų, sutrupinau mieles.
Įmušiau kiaušinius, supyliau jogurtą.Viską išmaišiau.
Supyliau aliejų ir persijotus miltus su druska sumaišytus.
Minkiau tešlą, kol tapo vientisa ir elastinga.
Palikau pakilti.
Pakilusią padalinau į 3 dalis ir plonai kiekvieną iškočiojau.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių ir kiekvieną paplotį kepiau 15 minučių.
SKANAUS !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą