Nereikia jokių didelių kulinarinių mokslų, neįperkamų produktų ir kelių valandų stovėjimo prie puodų.
Viens... du... ir viskas.
Islim Kofte - turkiški kotletai su... baklažanais.Reikės :
1 baklažano
100 g jautienos faršo
100 g kiaulienos faršo
1 svogūno
4 skiltelių česnako
žiupsnelio pertažolių
žiupsnelio raudonėliųžiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 A Š maltų keptų paprikų
1 kiaušinio trynio1 V Š pomidorų padažo
1 V Š vandens
1 V Š tarkuotų krienų
4 riekelių agurko
bazilikų
4 gabalėlių pankolio
Gaminimas:
Baklažanus supjausčiau išilgomis juostelėmis.
Kad nebūtų kartūs, pamerkiau į sūdytą vandenį pusvalandžiui.
Maltą mėsą "pasmožijau" smulkintu svogūnu, skiltele česnako, pipirais, druska, pertažolėmis ir raudonėliais.
Įmušiau kiaušinio trynį ir viską gerai išminkiau.
Padariau kotletukus ir iš abiejų pusių apkepiau keptuvėje.
Pamirkusius baklažanus ištraukiau iš vandens, nusausinau.
Apkepiau aliejuje, kol gražiai parudavo ir suminkštėjo.Baklažanus kepkit ant didelės ugnies ir nepilkit daug aliejaus, nes kitaip baklažanai bus labai riebūs - prisigers aliejaus.
Iškeptus baklažanus sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Indelyje sumaišiau šaukštą krienų ir 2 skilteles išspausto česnako.
Gauta mase aptepiau kotletukų viršutines puses.
Kiekvieną kotletuką suvyniojau dviem kepto baklažano juostelėmis.
Sutvirtinau mediniais smeigtukais, ant viršaus prismeigdama baziliko šakelę, gabalėlį pankolio ir griežinėlį agurko.
Paruoštus kotletukus sudėjau į kepimo indą, apšlaksčiau pomidorų pasta, praskiesta vandeniu ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje pusvalandį.
SKANAUS !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą