Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Vištiena su imbierais ir sūdytomis citrinomis

Po triušienos vištiena - mėgstamiausia mano mėsytė.
Vis eksperimentuoju, nes niekaip nerandu sau skaniausio derinio.
Šįkart kepiau vištieną su daug marinuoto imbiero, nes toks imbieras man - pats skaniausias ir saikingai saldžiarūgščiai aštrus.
Panaudojau pagal paskirtį ir sūdytas citrinas. Mėsai jos suteikė pikantišką prieskonį.
Pabandom?

Reikės:

1 kg vištienos blauzdelių
1 didelio pankolio
100 g džiovintų kriaušių
sauja rupios jūros druskos
1 A Š maltų juodųjų pipirų
2 didelių svogūnų
2 V Š alyvų aliejaus
3 V Š marinuoto imbiero
2 didesnės sūdytos citrinos
2 A Š maltų kmynų
1 V Š cinamono
1 A Š  kalendrų sėklų (ne maltų)
sauja pjaustytų kalendrų lapelių (galima dėti ir bazilikų)
500 ml vištienos (daržovių) sultinio
2 V Š kedro riešutų

Gaminimas:

Nuplautas ir nusausintas viščiukų blauzdeles pabarsčiau rupia jūros druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Kriaušes užpyliau verdančiu vandeniu.
Kol pankolį ir svogūną pjausčiau griežinėliais, kriaušės pamirko.
Išmirkusias kriaušes irgi supjausčiau griežinėliais.
Įkaitintoje keptuvėje apkepiau blauzdeles. Išėmiau.
Pakepinau svogūnus, kriaušes ir pankolį.
Į karščiui atsparų indą sluoksniais dėjau mėsą, pakepintas daržoves, imbiero griežinėlius, žiedeliais pjaustytas sūdytas citrinas, viską pabarstydama anksčiau išvardintais prieskoniais.
Viską užpyliau sultiniu, pakepintais kedrų riešutais.
Indą uždengiau folija ir 180 laipsnių karštyje troškinau 2 valandas.
Mėsa turi būti minkšta, lengvai nusiimti nuo kaulų.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą