Gal tai bus viena iš idėjų Velykoms, gal pusryčiams arba vakarienei.
Tebūnie :)Aš pati asmeniškai labai nemėgstu virtų kiaušinių... Neskanūs man jie kažkaip... Trynys veliasi burnoj...
Ir taip nuo vaikystės...
Visada suvalgydavau tik baltymą, trynys arba katinui atitekdavo, arba likdavo gulėti lėkštėj...
O va, įdaryti, net nesvarbu kuo, jau mano gomuriui priimtini, nes nebesijaučia trynio.
Populiariausi, turbūt, silke, skumbre, menke ir majonezu įdaryti kiaušiniai.
O ar bandėt įdarą praturtinti alyvuogėm ir kaparėliais? Ne?
Siūlau pabandyti. Liksit sužavėti :)
Reikės:
4 kietai virtų kiaušinių
2 V Š konservuotų tunų aliejuje (smulkintų)
1 V Š kaparių
10 juodųjų alyvuogių1 V Š grūdėtų garstyčių
2 V Š majonezo
0.5 apvirto svogūno
žiupsnelio druskos
maltų kvepiančiųjų pipirų
petražolių
Gaminimas:
Kietai vietus kiaušinius nulupau ir perpjoviau pusiau.
Maža seniai žinoma gudrybė - kad kiaušiniai virdami nesuskiltų, į vandenį įpilkite šaukštą acto.
Nuluptą svogūną 5 min. apviriau, kad neliktų aštraus kvapo.
Alyvuoges ir kaparius supjausčiau.
Kiaušinių trynius sutryniau šakute.
Dubenėlyje sumaišiau tunus (jei pirkote nesmulkintus - susmulkinkite), alyvuoges, kaparius, smulkiai supjaustytą svogūną, petražoles ir kiaušinių trynius su majonezu.
Pasilikau 1 V Š trynių papuošimui.
Įdaro masę paskaninau druska ir pipirais.Šaukšteliu įdarą sudėjau į kiaušinių baltymų puseles.
Apibarsčiau likusiais trynių trupiniais ir ant palangės augančiomis pipirnėmis.Jei tokių neturite, tinka ir petražolių ar bazilikų lapeliai.
SKANAUS !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą