Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Alyvuogėmis ir kapariais įdaryti kiaušiniai "Mimozos"

Gal tai bus viena iš idėjų Velykoms, gal pusryčiams arba vakarienei.
Tebūnie :)
Aš pati asmeniškai labai nemėgstu virtų kiaušinių... Neskanūs man jie kažkaip... Trynys veliasi burnoj...
Ir taip nuo vaikystės...
Visada suvalgydavau tik baltymą, trynys arba katinui atitekdavo, arba likdavo gulėti lėkštėj...
O va, įdaryti, net nesvarbu kuo, jau mano gomuriui priimtini, nes nebesijaučia trynio.
Populiariausi, turbūt, silke, skumbre, menke ir majonezu įdaryti kiaušiniai.
O ar bandėt įdarą praturtinti  alyvuogėm ir kaparėliais? Ne?
Siūlau pabandyti. Liksit sužavėti :)

Reikės:

4 kietai virtų kiaušinių
2 V Š konservuotų tunų aliejuje (smulkintų)
1 V Š kaparių
10 juodųjų alyvuogių
1 V Š grūdėtų garstyčių
2 V Š majonezo
0.5 apvirto svogūno
žiupsnelio druskos
maltų kvepiančiųjų pipirų
petražolių

Gaminimas:

Kietai vietus kiaušinius nulupau ir perpjoviau pusiau.
Maža seniai žinoma gudrybė - kad kiaušiniai virdami nesuskiltų, į vandenį įpilkite šaukštą acto.
Nuluptą svogūną 5 min. apviriau, kad neliktų aštraus kvapo.
Alyvuoges ir kaparius supjausčiau.
Kiaušinių trynius sutryniau šakute.
Dubenėlyje sumaišiau tunus (jei pirkote nesmulkintus - susmulkinkite), alyvuoges, kaparius, smulkiai supjaustytą svogūną, petražoles ir kiaušinių trynius su majonezu.
Pasilikau 1  V Š trynių papuošimui.
Įdaro masę paskaninau druska ir pipirais.
Šaukšteliu įdarą sudėjau į kiaušinių baltymų puseles.
Apibarsčiau likusiais trynių trupiniais ir ant palangės augančiomis pipirnėmis.
Jei tokių neturite, tinka ir petražolių ar bazilikų lapeliai.
SKANAUS !



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą