Iškepusi pitas nespėjau nė pastebėti, kaip didžioji dalis dar šiltų buvo suvalgytos. Medaus ir varškės įdaras maniškiams buvo skaniausias. O ir prie sriubos lėkštės be jokio įdaro puikiai pritiko.
Laimei, keturios pitos buvo išgelbėtos nuo dantukų ir skrandukų :). Liko ramiai gulėti duoninėje ir laukti.Laukė, kol bus pagamintas kitoks, ne saldus ir ne su daug kalcio įdaras :).
Šįkart su pikantiškai pagardintomis tarkuotomis morkytėmis ir šprotukais.
Reikės:
4 pitų
skardinės aliejuje kanservuotų šprotų (man skaniausi "Riga Gold")
6 nedidelės morkos
2 skiltelės česnako
3 V Š majonezožiupsnelis kapotų petražolių lapelių
truputis druskos ir kvepiančiųjų pipirųkeli svogūno laiškai
Gaminimas:
Aštriu peiliu atsargiai prapjoviau kiekvienos pitos šonines briaunas tiek, kad šonus paspaudusi pirštais galėčiau sudėti įdarą.
Įdaras:
Nuskustas, nuplautas morkas sutarkavau stambia tarka.Česnakų skilteles išspaudžiau spaustuku.
Petražoles ir svogūnų laiškus smulkiai supjausčiau. Porą laiškų pasilikau papuošimui.
Viską subėriau ant tarkuotų morkų, paskaninau druska, maltais pipirais ir sumaišiau su majonezu.
Gautą įdarą atsargiai sudėjau į pitų "pilvus".
Ant morkų įdaro išdėliojau šprotus. Ant šprotų paguldžiau po svogūno laišką :)
Taip įdarytas pitas sudėjau ant lygaus paviršiaus ir kiekvieną truputį paspaudžiau, kad viršutinė dalis nebūtų pasikėlusi.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą