Jie ką sumątydavau gaminti iš mielinės sluoksniuotos tešlos - tiesiog nueidavau į bet kurį prekybcentrį ir be jokio vargo išsirinkdavau :). Vakarykštei vėtrai sutrukdžius, ėmiausi išbandymo pati gaminti mielinę sluoksniuotą tešlą. Prisipažinsiu, nemaniau, kad turėsiu tiek kantrybės ir jėgų kas pusvalandį kočioti, laukti, vėl kočioti, vėl laukti ir t.t. Po didelio darbo ir dar didesnio smalsumo, rezultatu likau patenkinta ;)
Prancūziškos bandelės iškepė, išsipūtė, gražiai pagelto ir gardžiai buvo suvalgytos ;)
Reikės:
20 g mielių
500 g miltų
200 g sviesto
3 V Š cukraus
žiupsnelio druskos
250 ml šilto pieno
2 kiaušinių
Gaminimas:
Pieną sumaišiau su cukrumi, subėriau trupintas mieles ir leidau joms ištirpti.
Miltus persijojau, subėriau druską. Ant miltų supyliau pieno ir mielių masę, įmušiau kiaušinį.
Kol buvo skysta masė, maišiau šaukštu, vėliau minkiau rankomis. Tešla buvo lipni, bet kuo ilgiau ji minkoma, tuo paklusnesnė pasidaro. Taigi minkiau apie 20 minučių.
Įdėjau į dubenį, uždengiau maistine plėvele ir palikau pakilti, kol padvigubėjo.
Kol tešla kilo, ant stalo pasitiesiau maistinę plėvelę, ant jos dėjau atšilusį sviestą, viršų vėl apdengiau plėvele. Taip "supakuotą" sviestą iškočiojau poros centimetrų storio ir įdėjau į kamerą.
Tešlai pakilus, perminkiau, suvyniojau į plėvelę ir palikau pusvalandžiui kameroje.
Išėmusi tešlą iškočiojau triskart didesnio ploto, nei sviestas.
Sviestą dėjau į tešlos vidurį, o tešlą sulanksčiau knygos principu (šonus užlenkiau taip, kad sviestas pasislėptų). Tešlą iškočiojau maždaug centimetro storio ir vėl sulanksčiau šonais į vidų ir pusiau.
Supakavau ir palikau šaldymo kameroje pusvalandžiui.
Po pusvalandžio vėl viską pakartojau. Ir taip dar tris kartus.
Kada jau tešla buvo paruošta, dalinau ją trikampiais ir vyniojau nuo plačiosios dalies trikampio viršūnės link.
Ragelius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepiau plaktu kiaušiniu ir kepiau 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Iškepusius apibarsčiau cukraus pudra, uždėjau uogienės ;)
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą