Po truputį savo valgytojus pripratinau prie trintų sriubų. Maniškiai konservatyvūs - jei sriuba, būtinai turi matytis jos turinys...
Paragavęs vieną, kitą kart net mano didysis išdrįso pripažinti, kad "visai nieko, kramtyti nereikia". Oi, tie bedančiukai :).
Šį kartą - trinta kreminė daržovių sriuba su svogūnų laiškais. Dar vienas žingsnis link pavasario...
Reikės:
5 didokų bulvių
3 morkų
3 saliero lapkočių
1 poro baltos dalies
1 nedidelio žiedinio kopūsto
žiupsnelio džiovintų petražolių
saujos pjaustytų svogūnų laiškų
druskos
pipirų pagal skonį
2 V Š grietinės
Gaminimas:
Nuluptas, nuplautas daržoves užpilu verdančiu vandeniu. Tik tiek, kad apsemtų.
Paverdu, kol suminkštėja.
Išgriebtas daržoves sutrimu smulkintuvu.
Supilu į puode likusį sultinį.
Viską išmaišau, suberiu sutrintus pertažolių lapus, įdedu druskos, pipirų pagal skonį.
Įpylus į lėkštes paskaninu grietine ir supjaustytais svogunų laiškais.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą