Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 9 d., trečiadienis

Olandiškas obuolių pyragas



Nepakeičiamas kepinys, kada gausiai uždera obuoliai sode, arba gaunate daug skanių obuolių, kurios reikia greit suvalgyti, bet nespėjate... Šis kepinys kaip tik tam reikalui :)
Reikės:

400 g miltų
1 A Š kepimo miltelių
300 g atšaldyto sviesto
160 g smulkaus cukraus
1 A Š druskos
1 kiaušinio trynys
50 g cukraus pudros
70 g razinų
800 g obuolių
2 V Š cinamono
3 V Š cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
2 V Š kokoso drožlių

Gaminimas :

Dubenyje sumaišau miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Sudedu kubeliais supjaustytą sviestą.
Viską ištrinu rankomis iki smulkių trupinių.
Į gautą trupinių masę įdedu kiaušinio trynį ir išminkau vientisą tešlą. Palieku valandai "pasiilsėti" šaltai.
2/3 tešlos iškočioju, dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kol tešla laukia, pasiruošiu įdarą. Nuplaunu razinas.
Obuolius supjaustau kubeliais, sumaišau juos su nusausintomis plautomis razinomis, cinamonu ir 2 V Š cukraus pudros.
50 g cukraus pudros sumaišau su kokoso drožlėmis ir supilu ant tešlos pagrindo. Viską išlyginu.
Dedu obuolių masę.
Likusią tešlą iškočioju, supjaustau juostelėmis ir dėlioju "tinkleliu" ant pyrago viršaus.
Pyrago viršų patepu plaktu baltymu.
Kepu 180  laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.
Iškepusiam leidžiu atvėsti, apibarstau cukraus pudra.
SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą