Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai pyragaičiai su varškės kepurėlėmis

Lentynoje nuo visų švenčių, Kalėdų senelių, svečių lauknešėlių susikaupė nemaža krūvelė įvairių šokoladų šokolėlių... Niekas jau jų nevalgo, net nebenori smaližiauti... Tai taip ir guli jie liūni, niekam nereikalingi, visų užmiršti... Gaila jų... Širdis neleidžia jiems iki Velykų trūnyti :(
Sulaužiau, ištirpinau ir iškepiau šokoladinį pyragą ;)

Reikės :

100 g miltų
150 g cukraus
120 g šokolado
2 kiaušinių
85 g sviesto
1 A Š kakavos miltelių
100 g Granollos
1 A Š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
kremui :
150 g varškės
100 g grietinės
40 g cukraus
1 A Š cinamono
2 V Š sviesto
pakelis vanilino cukraus
3 V Š aviečių uogienės
glaistui:
150 g juodojo šokolado
1 V Š sviesto
3 V Š grietinėlės
1 A Š kakavos

Gaminau tešlą - šokoladą, sviestą ir kakavą ištirpinau ant silpnos ugnies.
Atvėsinau ir po truputį subėriau cukrų, vanilinį cukrų ir įmušiau kiaušinius.
Masę gerai išplakiau, subėriau persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską, granollą.
Viską gerai išmaišiusi supyliau masę į kelpimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepiau 25 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Kremas - Varškę, grietinę, sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną išplakiau plaktuvu iki purumo.
Iškepusį pagrindą aptepiau aviečių uogiene ir atsargiai dėjau varškės kremą.
Išlyginau paviršių.
Glaistas - šokoladą, tirpią kavą, grietinėlę, sviestą ištirpinau.
Šiek tiek pravėsus apliejau supjaustyto pyrago gabalėlius.
Viską palikau nakčiai šaltai, kad subręstų ir atsiskleistų tikrasis skonis.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą