Italija... Tas pavadinimas man skamba kaip gražiausia muzika. Menas, architektūra, maisto gaminimo ir valgymo kultūra ir, žinoma, gražuoliai vyrai, nepailsdami sakantys komplimentus.... Ech... Taip ir norisi skraidančio kilimo, kuris nuneštų ten, kur skrieja mintys ir svajonės, kur saulė žeme ridinėja, kur ikvėpimas pats savaime ateina.
Bent trupinėlis Italijos - panna cotta desertas. , Lengvutis, tirpstantis burnoje...1,5 V Š želatinos
200 ml vandens
4 prinokę bananai200 ml grietinėlės (man skaniau, kai būna riebesnė)
100 g cukraus
200 g natūralaus jogurto
Papuošimui:
banano
2 kivių
Gaminimas :
Želatiną užpyliau 150 ml šalto vandens ir palikau išbrinkti
Bananus supjausčiau gabalėliais ir užpylusi likusiu kiekiu vandens 5 minutes patroškinau.
Grietinėlę sumaišiau su cukrumi ir pakaitinau iki užvirimo.
Išbrinkusią želatiną supyliau į grietinėlę ir ant silpnos ugnies kaitinau, kol ištirpo.
Bananų tyrę sumaišiau su jogurtu ir supyliau grietinėlę su ištirpinta želatina. Dar kartą viską išmaišiau.
Gautą masę supilsčiau į turimas stiklines.
Palikau nakčiai, kad viskas gražiai sustingtų.
Papuošiau pjaustytais bananais ir kiviais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą